Mărturii tulburătoare, făcute de tatăl lui Ionuţ Gologan, românul condamnat în Malaysia pentru trafic de droguri. „E piele și os. Măcar știm că nu i se va pune ștreangul de gât!”

Ionuț Gologan, românul prins cu droguri pe aeroportul din Kuala Lumpur, a primit la 20 de ani de închisoare şi 10 lovituri de bici, după ce instanţa din Malaysia l-a condamnat iniţial la moarte. Tatăl tânărului din Prahova nu şi-a pierdut speranţa că-şi va revedea acasă fiul.

18 mai 2021, 16:03
Mărturii tulburătoare, făcute de tatăl lui Ionuţ Gologan, românul condamnat în Malaysia pentru trafic de droguri. „E piele și os. Măcar știm că nu i se va pune ștreangul de gât!”

Dumitru Gologan, tatăl lui Ionuţ Gologan, a mărturisit că nu mai ştie nimic despre soarta fiului său, în afara de faptul că a scăpat de pedeapsa cu moartea, fiind, în schimb, condamnat la 20 de ani de detenţie şi 10 lovituri de bici.

„E greu, e foarte greu. E singurul meu copil. Am fost ajutat cu bani, dar ce folos… Sentința e aceeași. Nu există acord diplomatic între cele două țări. Copilul meu a fost folosit. Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Era un copil amărât de la țară, folosit de alții drept cărăuș. Ce-o fi fost în mintea lui… Nici nu mai contează.

Întreaga viața i-a fost distrusă, arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când mai vorbim la telefon. Vrea în țară, vrea acasă, dar legile sunt foarte dure acolo pentru trafic de stupefiante. Ne e foarte dor de el, știm că a greșit, dar nu merita o așa soartă”, a declarat tatăl lui Ionuț Gologan, conform Observatorul Prahovean.

Citeşte şi: Ionuţ Gologan, veste de ultimă oră din Malaezia. Ce se întâmplă cu românul condamnat la moarte

Dumitru Gologan s-a resemnat și nu mai speră să își mai vadă vreodată fiul liber. Ionuţ Gologan are acum 29 de ani.

„Băiatul meu a rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște”, a afirmat Dumitru Gologan.

Ionuţ Gologan se află de nouă ani în închisoare, fiind încarcerat în condiţii extrem de dure.

Ionuț Alexandru Gologan, un tânăr din localitatea prahoveană Telega, a fost prins pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur având asupra sa 1,5 kilograme de metamfetamină. Lucra ca șofer, part-time, pentru o firmă de transport din Germania. Cărăușia l-a costat scump de prahovean, acesta fiind condamnat, în 2012, la moarte prin spânzurare pentru trafic de droguri, notează sursa citată.

Citeşte şi: Ionuţ Gologan, românul condamnat LA MOARTE în Malaezia, a primit vestea în urmă cu puţin timp. Acum nu mai poate decât să aştepte

Tânărul urma să primească pedeapsa capitală, conform legislaţiei malaysiene.  Autoritățile române au încercat să facă demersuri pentru extrădarea lui Ionuţ Gologan, pentru a-şi executa pedeapsa într-un penitenciar din România. Demersul acestora a fost sortit eşecului pentru că traficul de droguri este pedepsit în acel stat cu moartea.

Așadar, Ionuț Gologan a fost condamnat la moarte prin spânzurare de către Curtea Federală de Justiție din Malaysia, în 2016. Mai multe delegații din România au purtat discuții cu omologi din Malaysia, avocații prahoveanului depunând chiar o cerere de grațiere.

În martie 2020, Guvernul malaeziian a decis să abolească pedeapsa cu moartea, a anunţat ministrul malaysian al Comunicaţiilor Gobind Singh Deo, o reformă salutată pe loc de organizaţii de apărarea drepturilor omului.

Conform ultimelor date ale OMS, rata de deces din cauza drogurilor, în Malaysia, e de 1,26 la 100.000 de locuitori, asta însemnând locul 76 în lume.

 


loading...