Poliţistul BĂTĂUŞ din Braşov, cercetat PENAL pentru purtare abuzivă

Poliţistul braşovean care a fost filmat de către un tânăr înjurându-l şi pulverizând spray lacrimogen spre acesta, deranjat că era filmat cu telefonul mobil în timpul unei acţiuni, este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă.

17 iul. 2014, 12:49
Poliţistul BĂTĂUŞ din Braşov, cercetat PENAL pentru purtare abuzivă

„În data de 15.07.2014, imediat după ce IPJ Braşov s-a autosesizat cu privire la faptul că pe un site de internet a apărut un material video de 46 de secunde intitulat „Abuz al Poliţiei Braşovene”, conducerea unităţii noastre a dispus Biroului Control Intern efectuarea de verificări cu privire la acest film. Poliţiştii au stabilit că evenimentul a avut loc în noaptea de 5/6 iulie 2014, iar poliţistul care apare în material are 33 de ani şi este încadrat ca agent principal de poliţie la Secţia 4 Poliţie Braşov. În urma verificărilor efectuate de Biroul Control Intern, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, iar dosarul penal a fost înaintat miercuri, 16 iulie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov pentru competentă soluţionare”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Braşov.

Poliţistul este angajat de opt ani la IPJ şi, până în prezent, nu a mai avut nicio abatere, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul-şef Liviu Naghi.

În înregistrarea video făcută cu telefonul mobil apare un agent de poliţie care aleargă după un tânăr, iar când observă că este filmat, se întoarce către acesta şi îi cere să nu-l mai filmeze apoi îi pulverizează în faţă spray lacrimogen.

VEZI ŞI Tânăr BĂTUT şi atacat cu SPRAY PARALIZANT de un poliţist nervos că era filmat VIDEO