Poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni, chemat la Brigada Rutieră pentru expertiza maşinii

Poliţistul care a accidentat mortal o fetiţă pe trecerea de pietoni ajunge din nou la audieri. De asemenea, expertul care se va ocupa de dinamica accidentului va prelua ancheta si curand va fi facuta expertiza autoturismului. In plus, anchetatorii il cauta pe soferul care a vazut intreaga scena, filmata de camera acestuia de bord. Este barbatul pe care politistul l-a rugat sa blocheze drumul cu masina lui.

27 ian. 2022, 10:10
Poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni, chemat la Brigada Rutieră pentru expertiza maşinii

Poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni participă joi la expertiza maşinii de Poliţie la sediul Brigăzii Rutiere Bucureşti. La expertiza autospecialei de Poliţie implicată în accident vor participa, pe lângă poliţistul Constantin Popescu, şi părţile vătămate, reprezentate de avocaţi.

Citeşte şi: Polițistul care a ucis-o pe Raisa le-a trimis o scrisoare părinților fetei: „Aș da orice să pot să întorc timpul, orice!”

Poliţistul care a ucis-o pe Raisa şi a accidentat-o pe prietena ei, Marina, în accidentul pe trecerea de pietoni din Bucureşti a fost audiat de procurori. Agentul a explicat că mergea cu semnalele luminoase aprinse pentru a fi vizibil în trafic, deşi nu se afla în misiune, că nu a lovit-o cu bocancul pe Raisa şi că nu şi-a dat seama că a accidentat-o şi pe cea de-a doua fată.

„Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui. Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama (..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a declarat Adrian Cuculis.

Citeşte şi: Polițistul care a lovit fetițele pe trecerea de pietoni din Bucureşti, dus la detectorul de minciuni

De asemenea, agentul a spus că nu a lovit-o pe Raisa cu bocancul, ci a strijinit trupul fetei conform indicaţiilor primite la telefon de la operatorul de la 112.

Politiştul a recunoscut că, după accident, a primit o geacă de la un coleg pentru a nu fi linşat de mulţime.

„În momentul de faţă reiese clar că au venit colegii săi la faţa locului şi el spune totuşi că acel schimb de geacă, pe care l-a văzut toată lumea, este şi în dosarul de Parchet, de fapt nu a ar fi fost un schimb de geacă ci i-ar fi dat geaca respectivă să îl acopere, să nu îl linşeze”, a spus avocatul Adrian Cuculis, precizând că acel coleg al său de la Secţia 5 nu a fost încă audiat.

În prezent, poliţistul este cercetat pentru omor din culpă, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. La începutul săptămânii, a intrat în concediu de odihnă.

Între timp, Marina, fetiţa care a scăpat cu viaţă din accidentul provocat de poliţist pe trecerea de pietoni pe Strada Laminorului, a fost externată. Fetiţa mai are de parcurs un drum lung până să se vindece. Mama Marinei este îngrijorată şi de starea psihică a fetiţei sale. Copila a făcut şoc atunci când a aflat că prietena ei, Raisa, a murit în accident.