Polițistul care a lovit fetițele pe trecerea de pietoni din Bucureşti, dus la detectorul de minciuni

Părinții Raisei, fetița ucisă în accidentul din Bucureşti provocat de un poliţist de la Sectia 5, cer ca agentul să fie supus testului poligraf. De asemenea, parinţii fetei au cerut ca omul legii să le arate procurorilor permisul de conducere.

22 ian. 2022, 11:41
Polițistul care a lovit fetițele pe trecerea de pietoni din Bucureşti, dus la detectorul de minciuni

Poliţistul care a provocat accidentul pe trecerea de pietoni, în urma căruia Raisa, o fetiţă de 11 ani, a murit, iar prietena ei în vârstă de 13 ani a fost accidentată grav, ar putea fi testat cu detectorul de minciuni.

Adrian Cuculis, avocatul familiilor celor două victime, a solicitat ca ca agentul să fie supus testului poligraf pe motiv  că, la audierea de la parchet, polițistul nu ar fi furnizat informații clare legate de ceea ce făcea în timp ce se afla la volan, iar o astfel de testare ar putea face lumină. Avocatul vrea să afle ce făcea polițistul în momentul accidentului pe trecerea de pietoni, dacă folosea telefonul mobil sau alte activități, altele decât condusul autospecialei.

De asemenea, avocatul a cerut ca agentul să le prezinte procurorilor permisul de conducere şi talonul mașinii implicate în accidentul rutier din care să reiasă data expirării ITP-ului acesteia.

Citeşte şi: Răspuns emoţionant al tatălui Raisei după ce poliţistul care a ucis-o i-a trimis o scrisoare: „Să îi dea Dumnezeu putere şi trăire să treacă peste”

Poliţistul care a ucis-o pe Raisa şi a accidentat-o pe prietena ei, Marina, în accidentul pe trecerea de pietoni din Bucureşti a fost audiat joi de procurori. Agentul a explicat că mergea cu semnalele luminoase aprinse pentru a fi vizibil în trafic, deşi nu se afla în misiune, că nu a lovit-o cu bocancul pe Raisa şi că nu şi-a dat seama că a accidentat-o şi pe cea de-a doua fată.

„Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui. Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama (..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a declarat Adrian Cuculis.

Citeşte şi: Polițistul care a ucis-o pe Raisa le-a trimis o scrisoare părinților fetei: „Aș da orice să pot să întorc timpul, orice!”

De asemenea, agentul a spus că nu a lovit-o pe Raisa cu bocancul, ci a strijinit trupul fetei conform indicaţiilor primite la telefon de la operatorul de la 112.

Politiştul a recunoscut că, după accident, a primit o geacă de la un coleg pentru a nu fi linşat de mulţime.

„În momentul de faţă reiese clar că au venit colegii săi la faţa locului şi el spune totuşi că acel schimb de geacă, pe care l-a văzut toată lumea, este şi în dosarul de Parchet, de fapt nu a ar fi fost un schimb de geacă ci i-ar fi dat geaca respectivă să îl acopere, să nu îl linşeze”, a spus avocatul Adrian Cuculis, precizând că acel coleg al său de la Secţia 5 nu a fost încă audiat.

În prezent, poliţistul este cercetat pentru omor din culpă, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. La începutul săptămânii, a intrat în concediu de odihnă.

Între timp, Marina, fetiţa care a scăpat cu viaţă din accidentul provocat de poliţist pe trecerea de pietoni pe Strada Laminorului, a fost externată. Fetiţa mai are de parcurs un drum lung până să se vindece. Mama Marinei este îngrijorată şi de starea psihică a fetiţei sale. Copila a făcut şoc atunci când a aflat că prietena ei, Raisa, a murit în accident.


loading...
Partenerii noștri