Polițistul care a mers în uniformă la o prostituată și apoi a provocat un accident rutier a fost arestat preventiv

Instanţa a dispus arestarea preventivă pe 30 de zile a agentului de Poliţie din Râmnicu Sărat, cercetat penal după ce a provocat un accident rutier şi a refuzat testarea alcoolemiei, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău. Agentul se afla în atenţia autorităţilor şi pentru că ar fi mers la prostituate îmbrăcat în uniforma de Poliţie ca să nu plătească serviciile sexuale şi a ieşit şi pozitiv la drug-test.

17 ian. 2022, 16:37
Polițistul care a mers în uniformă la o prostituată și apoi a provocat un accident rutier a fost arestat preventiv

Polițistul care a mers în uniformă la o prostituată și apoi a provocat un accident rutier şi a refuzat testarea alcoolemiei a fost arestat preventiv.

„În urma prezentării în faţa instanţei, faţă de agentul de poliţie a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile”, a anunţat IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, în data de 16 ianuarie 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat au dispus prin ordonanţă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie în cadrul IPJ Buzău – Secţia 7 Poliţie Rurală Grebănu, sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice.

Citeşte şi: Lucian Bode, despre crima din Bolintin Vale: Această tragedie a scos la iveală încă o dată putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an

„Procurorii au reţinut că în seara zilei de 15.01.2022 inculpatul a condus un autoturism marca BMW pe DJ 203H pe raza com. Topliceni, jud. Buzău, împrejurare în care a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale – respectiv provocarea de avarii unui autoturism marca Opel, aflat staţionat pe sensul său de mers. Inculpatul nu a oprit la locul producerii evenimentului rutier, ci şi-a continuat deplasarea, iar după aproximativ 70 m a fost implicat într-un nou eveniment rutier soldat cu pagube materiale, autoturismul condus de inculpat intrând în coliziune cu un autocamion oprit în afara părţii carosabile. La solicitarea lucrătorilor de poliţie sosiţi la faţa locului, inculpatul a refuzat să îi fie prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei substanţelor psihoactive. Prin ordonanţa procurorului din data de 16.01.2022, ora 14:05 faţă de inculpat s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 ore”, se arată într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Ameninţări cu moartea la adresa poliţistului care a provocat accidentul din Bucureşti. Lucian Bode: Regret enorm această tragedie. Revizuim procedura de selecţie din sursă externă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat au formulat luni propunerea de arestare preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 zile pe care au înaintat-o spre soluţionare Judecătoriei Râmnicu Sărat.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, agentul era deja cercetat disciplinar în urma unui incident în care a fost implicat în noaptea de 12 spre 13 ianuarie. Potrivit reporterbuzoian.ro, agentul de poliție, în vârstă de 36 de ani, ar fi mers, împreună cu un tânăr în vârstă de 19 ani, a Buzău să întrețină relații sexuale cu o prostituată şi s-ar fi folosit de uniforma de Poliţie pentru a nu plă ti. În cele din urmă, femeia și-a chemat peștele, iar totul s-a sfârșit cu o plângere la poliție.

Agentul a fost testat cu aparatul Drug-Test, rezultatul fiind pozitiv.