Lucian Bode, despre crima din Bolintin Vale: Această tragedie a scos la iveală încă o dată putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, luni, referitor la situaţia de Bolintin Vale, că "această tragedie a scos la iveală încă o dată putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an în ultimii 30 de ani". El a susţinut că a început o reformă a MAI şi că va continua să facă totul pentru "profesionalizarea, pentru responsabilizarea şi pentru modernizarea tuturor structurilor MAI". Mai mult, Ministrul de Interne a anunţat că urmează să demareze mai multe verificări în toate Inspectoratele de Poliție Județene, astfel încât cazuri precum cel din Bolintin Vale să nu mai aibă loc.

17 ian. 2022, 13:42
Lucian Bode, despre crima din Bolintin Vale: Această tragedie a scos la iveală încă o dată putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că urmează să demareze mai multe verificări în toate Inspectoratele de Poliție Județene, astfel încât cazuri precum cel din Bolintin Vale să nu mai aibă loc.

Despre crima de la Bolintin Vale, Bode a spus că „a scos la iveală încă o dată putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an în ultimii 30 de ani: resurse umane insuficiente, câteodată s-a dovedit slab pregătite, câteodată în cârdăşie cu puterea politică locală şi câteodată în cârdăşie cu infractorii de la nivel local”.

El a susţinut că a dispus „măsuri rapide”, care au dus la finalizarea fără incidente a protestului de la Bolintin Vale, „încă din seara zilei de miercuri”.

„Am încredere în noua echipă de conducere de la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Giurgiu, căreia i-am cerut să-şi facă propria evaluare şi să propună un plan de acţiune, evident venind cu prioritizarea acţiunilor pe care ei le vor propune”, a afirmat ministrul.

Citeşte şi: Mama şoferului ucis de interlopi la Bolintin Vale nu ştie nici acum de moartea fiului său. Jandarmii au împânzit străzile, după zvonul că romi din şapte comune ar urma să vină în oraş

El a adăugat că echipele Poliţiei şi Jandarmeriei continuă „inventarierea” tuturor problemelor oraşului Bolintin Vale, iar la final sunt obligate să propună un plan de măsuri.

„Am demarat în 2021 un amplu proces de reformă la nivelul MAI, la nivelul structurilor MAI. Voi continua să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru profesionalizarea, pentru responsabilizarea şi pentru modernizarea tuturor structurilor MAI. Am dispus şefului Poliţiei Române să realizeze de urgenţă o evaluare managerială la nivelul fiecărui inspectorat judeţean de Poliţie, care să vizeze identificare tuturor problemelor care pot conduce la situaţii similare celei de la Giurgiu. În final, vă spun foarte clar: voi continua să dispun măsuri care să ducă la o curăţenie în propria noastră ogradă. Aşa cum ştiţi, pădure fără uscături nu există, dar indiferent despre cine ar fi vorba, de funcţie, ce grad are, aceste măsuri  pe componenta de integritate, de profesionalism vor fi luate şi în anul 2022”, a subliniat Bode.

Citeşte şi: Şeful IPJ Giurgiu, dat afară după scandalul de la Bolintin. Poliţiştii au tras focuri de armă pentru a-i linişti pe localnicii revoltaţi de moartea unui şofer UPDATE

Autorităţile anunţau, vineri, că au instituit în oraşul Bolintin Vale „o zonă specială de siguranţă publică”, în urma protestelor localnicilor care reclamă lipsa de implicare a autorităţilor în situaţia în care o familie îi terorizează, iar un membru al acestei familii a ucis, lovind cu o piatră în cap, un bărbat, şofer de profesie, tatăl a doi copii.

Anunţul a venit în contextul în care vineri, pentru a treia seară la rând, oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta.


loading...
Partenerii noștri