Poliţistul care a omorât în bătaie un om şi-a recunoscut fapta

Un coleg care a fost de faţă a spus anchetatorilor că a ieşit din încăpere pentru că nu a mai suportat să vadă atâta violenţă. Şeful de post a fost arestat pentru 29 de zile.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 21:50
Poliţistul care a omorât în bătaie un om şi-a recunoscut fapta

Bărbatul are doar 26 de ani şi îl aşteaptă ani grei de puşcărie. Alin Adam, şeful de post din comuna Mihălăşeni, judeţul Botoşani este cercetat pentru omor, loviri şi alte violenţe. Poliţistul care a omorât în bătaie un om în sediul poliţiei şi-a recunoscut fapta.

Procurorii spun că amândoi bărbaţii aflaţi la audieri pentru că erau suspectaţi că ar fi furat dintr-un magazin, au fost bătuţi. Cel care a decedat nu a avut nicio reacţie de apărare pentru că era în stare avansată de ebrietate. Un coleg care a fost de faţă a spus anchetatorilor că a ieşit din încăpere pentru că nu a mai suportat să vadă atâta violenţă.

Moartea a fost vilentă şi s-a datorat şocului traumatic şi a unei hemoragii interne„, a declarat Aurel Simion, purtător de cuvânt Parchet de pe lângă Tribunal Botoşani.

Poliţistul l-a legat pe suspect de scaun şi l-a baut cu bastonul. Medicii legişti spun că avea lovituri pe 40 % din suprafaţa corpului.

Conducerea IJP Botoşani a decis suspendarea poliţistului. Acesta şi-a dat demisia imediat de la decizia instanţei.