Poliţistul care a omorât un tânăr de 20 de ani în trafic a încurcat armele. Imagini incredibile filmate cu camera portabilă VIDEO

Un tânăr de culoare a fost împuşcat mortal de poliţie duminică în zona metropolitană a oraşului Minneapolis după ce a fost oprit pentru o încălcare a traficului rutier. Poliţia a făcut luni publice imaginile filmate de camera portabilă a poliţistului şi precizează că, în vâltoarea evenimentelor, omul legii a încurcat armele şi a folosit pistolul în loc de Teaser.

12 apr. 2021, 22:24

Ofițerul de poliție care a împușcat mortal un bărbat de culoare în timpul unei opriri de rutină, în trafic, într-o suburbie a oraşului Minneapolis (Minnesota), a intenționat să folosească un Taser, nu un pistol, a declarat luni șeful poliției, care a făcut publice înregistrările de pe camera portabilă. Tim Gannon a descris împușcătura drept „o descărcare accidentală”, potrivit Associated Press. Incidentul s-a petrecut în timp ce poliția încerca să-l aresteze pe bărbat în baza unui mandat mai vechi emis pe numele său.

„Teaser! Teaser! Teaser!”, se aude poliţistul strigând, conform materialelor video difuzate de poliţie, în timpul conferinţei de presă. El a scos arma după ce bărbatul s-a eliberat din strânsoarea polițiștilor și s-a întors la volan, pentru a fugi cu maşina. După ce a tras un foc, ofițerul s-a îndepărtat de maşină şi a strigat: „Doamne Sfinte!  L-am împușcat!”.

Citeşte şi Practica îngenuncherii pe gâtul celor reţinuţi, folosită de 428 de ori de poliţiştii din Minneapolis. Două treimi erau afro-americani

Incidentul, survenit la circa 15 kilometri de locul unde a fost omorât George Floyd în mai anul trecut, în timpul unei arestări brutale, a fost urmat de proteste violente duminică seara. O mulţime furioasă formată din câteva sute de oameni s-a adunat în faţa Departamentului de poliţie din Brooklyn Center, iar forţele de ordine au tras cu gloanţe de cauciuc şi gaz iritant asupra manifestanţilor. Tânărul împuşcat mortal de poliţie a fost identificat de rude şi de guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, ca fiind Daunte Wright, în vârstă de 20 de ani.

Incidentul s-a produs în condiţiile în care oraşul Minneapolis a fost în ultimele zile scena a noi proteste împotriva brutalităţii poliţiei, în paralel cu procesul fostului poliţist alb Derek Chauvin, acuzat de uciderea lui George Floyd. Mama lui Daunte Wright a relatat presei că fiul său a sunat-o duminică după-amiaza pentru a-i spune că a fost oprit de poliţie din cauză că avea agăţate odorizante la oglindă, ceea ce este ilegal în Minnesota. „Am auzit o încăierare şi pe poliţişti spunând ‘Daunte, nu fugi!'”, şi-a amintit Katie Wright. Apelul s-a încheiat, iar când mama şi-a sunat din nou fiul a răspuns prietena lui, care i-a spus că este mort, pe scaunul şoferului.

Citeşte şi INCREDIBIL Reporterul CNN care transmitea din mijlocul protestelor din Minneapolis a fost arestat în direct VIDEO

 


loading...
Partenerii noștri