Poliţistul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni din Bucureşti, audiat. Cum a explicat gestul cu bocancul şi graba în trafic

Poliţistul care a ucis-o pe Raisa şi a accidentat-o pe prietena ei, Marina, în accidentul din Bucureşti a fost audiat joi de procurori. Agentul a explicat că mergea cu semnalele luminoase aprinse pentru a fi vizibil în trafic, deşi nu se afla în misiune, că nu a lovit-o cu bocancul pe Raisa şi că nu şi-a dat seama că a accidentat-o şi pe cea de-a doua fată. La audiere a luat parte şi avocatul Adrian Cuculis, reprezntantul familiei Raisei, fata ucisă.

20 ian. 2022, 12:39
Poliţistul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni din Bucureşti, audiat. Cum a explicat gestul cu bocancul şi graba în trafic

Poliţistul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni din Bucureşti a fost audiat joi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Agentul Constantin Popescu le-a povestit anchetatorilor cum s-a produs accidentul din strada Laminorului din Bucureşti, în urma căruia o fată de 11 ani a murit, iar prietena ei a fost accidentată grav.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, poliţistul a recunoscut la audieri că mergea cu viteză excesivă, dar şi că nu era în misiune la momentul accidentului. Agentul a explicat că mergea cu semnalele luminoase aprinse pentru a fi vizibil în trafic şi că nu şi-a dat seama că a accidentat-o şi pe cea de-a doua fată.

„Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui. Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama (..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a declarat Adrian Cuculis.

De asemenea, agentul a spus că nu a lovit-o pe Raisa cu bocancul, ci a strijinit trupul fetei conform indicaţiilor primite la telefon de la operatorul de la 112.

Citeşte şi: Dezvăluire şocantă în dosarul poliţistului care a ucis-o pe Raisa şi a accidentat-o pe prietena ei. De ce nu a fost audiat agentul până acum

Politiştul a recunoscut că, după accident, a primit o geacă de la un coleg pentru a nu fi linşat de mulţime.

„În momentul de faţă reiese clar că au venit colegii săi la faţa locului şi el spune totuşi că acel schimb de geacă, pe care l-a văzut toată lumea, este şi în dosarul de Parchet, de fapt nu a ar fi fost un schimb de geacă ci i-ar fi dat geaca respectivă să îl acopere, să nu îl linşeze”, a spus avocatul Adrian Cuculis, precizând că acel coleg al său de la Secţia 5 nu a fost încă audiat.

Mai mult, el a explicat că nu îşi aminteşte când şi unde a efectuat cursul de conducere defensivă pe care era obligat să îl urmeze, chiar dacă în documente se arată că a urmat cursul.

Polițistul care a ucis-o pe Raisa nu știa că a lovit două fete pe trecerea de pietoni –  STENOGRAMA convorbirii cu operatorii 112

112 ce urgenţă aveţi?

Sunt agent de poliţie ….., am lovit pe cineva, mortal cred…

Pieton?

Da.

Unde vă aflaţi?

Laminorului.

….

Pompierii SMURD, cu ce vă putem ajuta?

Agent de poliţie Popescu, am lovit mortal pe cineva pe trecerea de pietoni.

Dumneavoastră?

Da, da da.

Respira, e conştienta?

Nu , nu , e… nu.

Laminorului 51?

Da.

….

Erai în timpul serviciului?

Da, da.

Cu echipaj de poliţie?

Da da.

Am înţeles, ce vreau să te întreb, erai în misiune?

Da da.

Am înţeles.

Poţi să-mi dai numărul de înmatriculare al echipajului?

MAI ……….

Da da.

De la ce secţie?

Bine, să nu muţi echipajul

Da da.”

Polițistul care a ucis-o pe Raisa nu știa că a lovit două fete pe trecerea de pietoni. La un moment dat pe înregistrare se aude un martor care îi cere să o ajute pe Raisa.

„Nu am voie să o mut de aici!

Fetiţa.

Nu am voie să o mut de aici!

Am trimis echipajele, s-au trimis ambulanţe, dacă aveţi mai multe detalii să ne daţi de acolo, ce s-a întâmplat?

Am lovit-o pe trecerea de pietoni, dar mi-a sărit în faţă.

Un copil sau doi sunt?

Un copil, un copil.

Deci e un singur copil?

Are, are, da, da acum sunt cu ambulanţa în telefon.

Sunt deja echipajele..Vă rooog.

Sunt deja în drum către dumneavoastră …

….

Ce să-i fac? Ce să-i fac?

Care e strarea copilului? Respiră?

E plină de sânge! E plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge! Dar se mişcă! Ce să-i fac, spuneţi-mi ce să-i fac!

Să o puneţi acolo jos să nu stea pe spate, eventual pe.

Pe stânga? Pe partea stângă?

Să se mişte cât mai puţin da?

Să se mişte cât mai puţin, dar să trimiteţi pe cineva vă rog!

Am trimis două echipaje da.

Vă rog, vă rog!”, se arată în stenogramă.

 

Dezvăluiri cutremurătoare ale mamei fetei care a supravieţuit accidentului provocat de poliţist: „M-a sunat o doamnă şi mi-a spus că fetele au fost lovite de maşină. Nu știu cum am zburat până acolo. Nu am știut în ce direcție este copilul meu”

Mama fetiței rănite în accidentul în care și-a pierdut viața Raisa a povestit tot ce s-a întâmplat în ziua marii tragedii, de când a fost anunțată de accident și până a ajuns la spital cu copila ei şi a anunţat-o că prietena ei a murit. Mama Marinei spune că a găsit-o pe copilă în chinuri groaznice în urma accidentului provocat de poliţist.

„Am fost sunată de o doamnă care se afla în momentul accidentului acolo. Fetița mea a rugat-o să mă sune. M-a sunat, m-a întrebat dacă sunt mama Marinei, mi-a spus că a avut loc un incident la trecerea de pietoni, că fetițele au fost lovite de o mașină de poliție pe trecerea de pietoni. Pe fundal, am auzit-o pe Marina cum plângea și mă striga: ”Mami, mami, vino repede că mă doare rău piciorul!” Asta este tot ce am auzit. Nu știu cum am zburat până acolo. (…) Lume multă , două ambulanțe. Nu am știut în ce direcție este copilul meu. (…) M-am dus la ea și micuța plângea că o doare piciorul rău. Îi pusese cineva un pulover sub fund. I-am zis să nu se miște că trebuie să vină salvarea, apoi a venit încă o salvare care a luat-o, a examinat-o să vadă dacă mai are și alte răni în afară de picior. I-au imobilizat piciorul, după care am așteptat o altă ambulanță să vină s-o ia s-o transporte la spital. În timpul asta m-am dus la ambulanța în care era Raisa, am văzut că o resuscita, am strigat la ea să se trezească și asta a fost toată interacțiunea mea, apoi m-am întors la Marina”, a povestit mama Marinei, citată de Antena Stars.