Poliţistul care a ucis un tânăr a fost plasat în arest preventiv

Un poliţist care a deschis focul şi a ucis un tânăr în vârstă de 22 de ani, marţi seara, la Nantes, în timpul unui control al poliţiei, a fost plasat joi în arest preventiv de către Inspecţia Generală a Poliţiei Naţionale (IGPN) franceze.

05 iul. 2018, 17:15
Poliţistul care a ucis un tânăr a fost plasat în arest preventiv

La dispizţia procurorului Republicii din Nantes, Pierre Sennès, „funcţionarul de poliţie care a făcut uz de arma de serviciu şi a cauzat decesul victimei a fost plasat îm arest preventiv astăzi (joi), la ora locală 12.40 (13.40, ora României), de către IGPN, sub capătul de acuzare de violenţă cu intenţie din partea unei persoane depozitare a autorităţii publice care a antrenat moartea fără intenţia de a o provoca”, a anunţat parchetul într-un comunicat.

”Doar în urma acestei măsuri cu privire la arestul prevenitv, procurorul Republicii din Nantes va fi în măsură să-şi anunţe decizia cu privire la continuarea acestui caz”, se precizează în text, potrivit Agerpres.

Premierul francez Édouard Philippe a cerut, într-o vizită, joi, la Nantes, ”cea mai mare transparenţă” cu privire la circumstanţele morţii tânărului, urmată de două nopţi de violenţe în mai multe cartiere din oraş. Philippe a condamnat ”cel mai ferm” violenţele, precizând că 11 arestări preventive erau în curs. Patru minori, inclusiv unul în vârstă de 13 ani, se află între persoanele arestate. Cele mai multe au fost reţinute în cartierul Breil, în care a fost ucis tânărul originar din Garges-lès-Gonesse (Val d’Oise), potrivit Agerpres.

Ministrul de Interne Gérard Collomb a dat asigurări, la Marsilia, că Guvernul va face ”totul pentru a potoli situaţia în oraş şi în cartier, este de datoria noastră să restabilim liniştea la Nantes, aşa cum dorim să o facem în toată ţara”.

După un început de seară relativ calm, miercuri, la Nantes, vehicule au fost din nou incendiate în cartierele ”sensibile” Breil, Bellevue, Dervallières şi Malakoff. Până joi, la ora locală 5.00 (6.00, ora României), forţele de ordine s-au confruntat cu ”cu câteva grupuri mici”.