Poliţistul care l-a EXECUTAT pe ambasadorul rus la Ankara, în dispozitivul de securitate al lui Erdogan. Cine a revendicat atacul

Noi informaţii ies la iveală despre poliţistul care l-a ucis, luni, pe ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov. Presa internaţională scrie că Mevlut Mert Altintas, în vârstă de 22 de ani, s-a aflat chiar şi în anturajul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, după tentativa de puci din luna iulie. Alianţa teroristă Jaish al-Fatah, din care face parte Frontul al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida, a revendicat, miercuri, asasinarea ambasadorului Andrei Karlov, relatează ziarul Al-Youm Al-Sabea.

RomaniaTV.net
21 dec. 2016, 13:50
Poliţistul care l-a EXECUTAT pe ambasadorul rus la Ankara, în dispozitivul de securitate al lui Erdogan. Cine a revendicat atacul

Mevlut Mert Altintas a făcut parte din anturajul de securitate al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan de opt ori, după data de 15 iulie, când a avut loc o tentativă eşuată de puci în Turcia.

Altintas, tânărul poliţist turc care luni l-a ucis pe ambasadorul rus Andrei Karlov cu 9 focuri de armă, la o expoziţie, a reuşit să se infiltreze la eveniment folosind o legitimaţie falsă şi făcând să pară că făcea parte din dispozitivul de securitate.

Membru al poliţiei anti revoltă din Ankara, Mevlut Mert Altintas a făcut parte de opt ori din echipajul de securitate al preşedintelui Erdogan, potrivit Hurriyet. El nu s-a aflat, totuşi, niciodată în imediata apropiere a acestuia, ci în linia a doua.

Alianţa teroristă Jaish al-Fatah, din care face parte Frontul al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida, a revendicat, miercuri, asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, relatează ziarul Al-Youm Al-Sabea.

„Asasinatul are rolul de a arăta slăbiciunile lumii şi susţinerea pentru poporul din Levant”, a transmis gruparea islamistă.

Din coaliţia Jaish al-Fatah fac parte grupuri insurgente siriene, dar şi organizaţii teroriste, inclusiv Jabhat Fateh Al-Sham (Frontul pentru Cucerirea Levantului), numit până acum câteva luni Frontul al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida.

Fostul agent de poliţie care l-a asasinat pe ambasadorul Rusiei în Turcia era membru al Frontului al-Nusra, filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida, au declarat surse citate de site-ul israelian de informaţii militare DEBKAfile.