Poliţistul Cioacă scapă de închisoare

La aproape cinci ani de la dispariţia avocatei Elodia Ghinescu, Cristian Cioacă a fost achitat în dosarul în care era acuzat de violarea corespondenţei electronice a soţiei sale dispărute..

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 10:44
Poliţistul Cioacă scapă de închisoare

Cristian Cioacă scapă de închisoare. Poliţistul a fost achitat de magistraţii de la Judecătoria Braşov în cazul în dosarul în care era acuzat de spargerea căsuţei de e-mail a Elodiei Ghinescu.

Avocata familiei Elodia Ghinescu nu este mulţumită cu decizia instanţei şi a anunţat la România TV că va face recurs.

Nu este o decizie corectă, este o decizie la care ne aşteptam ţinând cont de ce s-a întâmplat în sala de judecată. Legea ar trebui să apere domeniul informatic, repectiv viaţa privată a unei persoane, vom face recurs luni. Instanţa a acceptat că Elodia Ghinescu a fost declarată moartă şi că nu se mai impune probatoriul. Este o soluţie la care ne aşteptam„, a spus avocata familie Ghinescu, Crina Radu.

În anul 2010 Cristian Cioacă fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru violarea corespondenţei electronice a soţiei sale, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, din cauza unor vicii de procedură, a decis rejudecarea cazului.