Poliţistul cultivator şi traficant de canabis. Agentul-şef principal a vândut droguri unei fete chiar în maşina Poliţiei

Un poliţist sătmărean, în prezent suspendat din activitate şi aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc, favorizarea făptuitorului şi constituire de grup infracţional organizat după ce a fost prins că, în perioada ianuarie-iunie 2017, a vândut canabis în municipiul Satu Mare, drogurile provenind din cultură proprie ori ale unor complici.

03 dec. 2018, 13:24
Poliţistul cultivator şi traficant de canabis. Agentul-şef principal a vândut droguri unei fete chiar în maşina Poliţiei

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Antidrog de la Biroul Teritorial Satu Mare al DIICOT şi confirmat deja de judecătorii de cameră preliminară, Cristian Pastor, agent şef principal în cadrul Biroului Investigaţii Criminale Satu Mare, a acţionat în complicitate cu 5 persoane, trimise în faţa instanţei în acelaşi dosar: Fronoiu Jozsef, Rezes Iosif, Ştefuţ Marcel Iacob, Pomjan Rolland, şi Tămăşan Daniela Andrea, cea din urmă pictoriţă cunoscută în Satu Mare şi angajată la Muzeul judeţean.

Citeşte şi Cristian Boureanu scapă de controlul judiciar

Sursa din Poliţie

Din datele prezentate în actul de acuzare, primele tranzacţii ale poliţistului datează din 13 ianuarie anul trecut, iar primul client a fost chiar unul dintre inculpaţii din dosar, Fronoiu Jozsef, care a cumpărat 10 grame de muguri de canabis, pentru care i-a achitat lui Pastor 350 lei. Fronoiu a aflat de „marfă” de la Rezes, care i-a oferit la o petrecere o parte din ţigara sa cu canabis, lăudându-se că le are de la amicul său, poliţist. „Fiind mulţumit de calitatea ţigării, inculpatul s-a arătat interesat să îşi cumpere astfel de substanţe, astfel că i-a solicitat inculpatului să îl ajute în acest sens”, se precizează în rechizitoriu. În faţa procurorilor, bărbatul a pretins că a cumpărat drogurile pentru propriul consum însă din anchetă a reieşit că minte şi că, în următoarele săptămâni, acesta a fost sunat de mai multe persoane, una care i-a cerut să le rezolve „un plic de ăla”, şi o alta care i-a solicitat „una de aia de care i-a dat lui C.”, răspunsul acestuia fiind în sensul că „mai târziu, peste o jumătate de oră, o oră”…

Continuarea articolului pe adevarul.ro.