Poliţistul din Vaslui care a împuşcat mortal un bărbat după ce arma i s-a descărcat accidental, cercetat pentru ucidere din culpă

Poliţistul vasluian care a împuşcat mortal un bărbat, în timpul unei misiuni, va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române.

RomaniaTV.net
16 mart. 2018, 11:06
Poliţistul din Vaslui care a împuşcat mortal un bărbat după ce arma i s-a descărcat accidental, cercetat pentru ucidere din culpă

Agentul Mihai Vizitiu, din cadrul Biroului Rutier Vaslui, a fost pus la dispoziţie vineri, iar anchetatorii au susţinut iniţial că acesta este cercetat penal pentru omor, dar, la doar câteva ore, încadrarea juridică a fost schimbată în ucidere din culpă.

„Astăzi (vineri – n.r.) am primit raportul de necropsie, iar concluziile acestui act arată poziţia agentului în momentul incidentului, fapt care ne-a determinat să schimbăm încadrarea juridică din omor, în ucidere din culpă”, a declarat Sorin Armeanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Tânărul de 27 de ani era urmărit de poliţiştii de la Rutieră, care aveau informaţiii că acesta conduce un autoturism, deşi avea permisul suspendat, fiind cercetat în mai multe dosare pentru încălcarea legislaţiei rutiere. Arma poliţistului s-ar fi descărcat în timp ce îl imobiliza pe Adrian Munteanu, iar victima a murit la scurt timp.

Tânărul împuşcat în cap din greşeală de un poliţist din Vaslui este nepotul unui subcomisar