Poliţistul englez care a lucrat la cazul Ţăndărei, revoltat după toţi inculpaţii acuzaţi de trafic de copii au fost ACHITAŢI

Bernie Gravett, polițistul britanic care a lucrat împreună cu polițiștii români la cazul Țăndărei, a rămas şocat după ce justiția din România i-a achitat pe toți cei 25 de inculpați pentru că "fapta nu există".

23 dec. 2019, 21:04
Poliţistul englez care a lucrat la cazul Ţăndărei, revoltat după toţi inculpaţii acuzaţi de trafic de copii au fost ACHITAŢI

„Sunt extrem de trist pentru victimele, familiile lor și pentru polițiștii care au lucrat timp de 5 ani la acest caz în România. Toate eforturile lor nu au condus la nimic. Nu pot spune dacă este vina sistemului, a instanței sau a procurorilor. Tot ce pot spune este că, în opinia mea, erau probe. Le-am furnizat procurorilor români dovezi privind exploatarea și munca forțată la care au fost supuși 181 de copii din Țăndărei, aici în Marea Britanie. În plus, le-am dat dovezi privind spălarea de bani întrucât încasările obținute în Marea Britanie erau trimise în România. În urma perchezițiilor din Țăndărei, în aprilie 2010, au fost găsiți bani, aur, bunuri furate, mașini scumpe, o bogăție inexplicabilă și mai multe arme de foc. Perchezițiile au fost filmate, cum poate Curtea să spună că nu există dovezi?”, s-a revoltat Bernie Gravett.

Decizie revoltătoare a judecătorilor în dosarul de trafic de copii din Ţăndărei

„Mă întreb cum se face că britanicii au anchetat și condamnat 120 de membri ai acestei bande în timp ce românii nu au condamnat pe nimeni. Europol a calificat gruparea Țăndărei drept cel mai mare grup de trafic de persoane din Europa. Copiii au fost duși în fiecare țară din UE și exploatați pe străzile din nordul Norvegiei și până la coasta Mediteranei. Cei 25 de suspecți se ocupau cu traficul de copii în toată Europa. În ochii mei erau vârful grupării și existau probe ca să fie condamnați. Dacă i-am fi adus în Marea Britanie și i-am achetat aici, ar fi mers la închisoare de multă vreme”, a continuat polițistul.

Noi detalii despre reţeaua de trafic de copii din Ţăndărei

Continuarea pe G4Media.