Poliţistul român arestat pe nedrept va da statul german în judecată şi va cere daune morale uriaşe

Martin Voinescu acuză acum autoritățile din Germania că au emis un mandat de arestare fără să fie trimisă o comisie rogatorie în România și fără minime verificări. Cu mai multe detalii vine colega mea Iulia Blondea.

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 06:06
Poliţistul român arestat pe nedrept va da statul german în judecată şi va cere daune morale uriaşe

La sfârșitul săptămânii trecute, polițistul a fost eliberat din arestul preventiv de către Curtea de Apel Craiova. „După ce vor avea soluția definitivă comunicată din Germania, probabil că ne vom îndrepta împotriva statului german. Nu este ușor să te trezești în arest fără să fii vinovat. Foarte ușor s-a dat acest mandat de arestare, fără să fie trimisă o comisie rogatorie în România. Sunt anumite drepturi, de care beneficiază cetățeanul, conform legislației europene. (…) Vineri, când a fost eliberat, m-a întrebat dacă va mai fi arestat sau nu. Cred că trebuie să meargă și la o consiliere psihologică”, a declarat, conform Impact în Gorj, Mioara Văduva, avocatul polițistului.

Pe numele lui Martin Voinescu a fost emis un mandat european de arestare preventivă, pe care instanța de judecată a Curții de Apel Craiova l-a pus în executare. 

Citeşte şi: Imagini incredibile din Târgu Jiu! Un fost poliţist local, filmat în timp ce fură din maşini – VIDEO

„După data de 23 ianuarie, când Curtea de Apel Craiova a emis un nou mandat de arestare preventivă pe numele său, începusem deja să fac cererile de probatorii pentru ale trimite în Germania și am luat legătura cu un avocat din Germania pentru rapiditate. I-am trimis memoriu și toate documentele pe care eu le-am considerat necesare, în urma unei discuții cu clientul meu, și anume: extrase de cont bancare, contractul de vânzare-cumpărare al autoturismului, adresa de la Direcția de Venituri, că a fost scos de la impozitare, adresa de la serviciu că în zilele de 20 și 22 a fost de serviciu, declarațiile unor persoane că a fost la cules de struguri. Am făcut și adrese la vamă. Au fost date la traducere în limba germană, iar, luni, au fost trimise pe mail la avocatul din Germania, care s-a prezentat, marți, la judecătorul de instrucție din localitatea respectivă, iar, joi dimineață, au fost trimise actele pentru revocarea mandatului de arestare preventivă și solicitarea de a nu mai fi extrădat. Au fost retrase acuzațiile”, a mai spus avocatul Mioara Văduva, potrivit radioinfinit.ro.

Citeşte şi: Marian Iancu, condamnat la închisoare în dosarul RAFO-Carom, a pierdut procesul şi la CEDO

Polițistul, care este conductor canin, a fost arestat prima dată pe 11 ianuarie. A fost eliberat după aproximativ o săptămână de către Înalta Curte de Casație și Justiție, dar după numai câteva zile Curtea de Apel Craiova a dispus din nou arestarea sa preventivă. O mașină care figura pe numele lui a fost filmată în timp ce era folosită la transportul unor bunuri furate. Polițistul a explicat că a vândut duba în vara anului trecut și că chiar a radiat-o de la Taxe și Impozite.