Poliţistul rutier implicat în frauda bancară de 5 milioane de euro au fost arestat

Un poliţist de la Rutieră, alături de alţi doi români şi un cetăţean italian implicați în fraudarea unor bănci din Uniunea Europeană (UE) cu cinci milioane de euro au fost arestați preventiv, vineri seara, de către Tribunalul București.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 20:43
Poliţistul rutier implicat în frauda bancară de 5 milioane de euro au fost arestat

Italianul şi cei trei români au fost ridicaţi de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Pentru prinderea lor anchetatorii au colaborat cu autorităţile judiciare din Bulgaria, Italia şi din Ulaanbaatar, Mongolia.

George Petrescu (56 de ani), Tiberiu Ţuţu (26 de ani), Allesio Pierluigi (49 de ani), cetăţean italian, şi Vladimir Cojoc (53 de ani), au constituit un grup infracţional organizat, acţionând transfrontalier, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din fraudarea unor unităţi bancare din Uniunea Europeană„, precizează DIICOT.

Membrii grupării identificau bănci din diverse state europene şi utilizând instrumente financiare de plată în care erau consemnate date fictive, le depuneau spre decontare, urmărind încasarea în mod fraudulos a unor sume de bani.

Astfel, învinuiţii au fraudat o unitate bancară din România, folosind un bilet la ordin (promissory note) având înscrise date nereale şi dispoziţia de plată a sumei de 5.000.000 de euro în favoarea învinuitului George Petrescu.

Pentru a îngreuna verificările de conformitate, învinuiţii au utilizat date aparţinând unor societăţi comerciale şi financiare din Bulgaria, Ucraina, Mongolia sau Brazilia.

Joi, învinuiţii au fost depistaţi în flagrant delict în timp ce încasau în această manieră suma de 5.000.000 euro.

Un poliţist de la Poliţia Rutieră ar fi implicat în frauda bancară de 5 milioane de euro

Banca de la care au încercat cei trei români şi italianul să scoată 5 milioane de euro este o sucursală BRD din cartierul bucureştean Giuleşti. Italianul Pierluigi Llesio a spus procurorilor DIICOT că este reprezentantul Camerei de Comerţ a Italiei.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO, suportul tehnic şi informativ fiind  asigurat de către DOS şi SRI.

Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.