Politologul Daniel Barbu va candida la alegerile parlamentare din partea PNL

Politologul Daniel Barbu, fost consilier prezidenţial al lui Crin Antonescu, în scurtul mandat de la Cotroceni, va candida la alegerile parlamentare din partea PNL. Barbu a declarat pentru RTV.NET că decizia este luată şi că urmează să discute cu liberalii dacă va candida pentru Senat sau pentru Camera Deputaţilor şi în ce colegiu. Alături de Vlad Nistor, Daniel Barbu este al doilea nume din lumea academică pe care liberalii bucureşteni vor să-l promoveze în Parlament.

10 oct. 2012, 13:42
Politologul Daniel Barbu va candida la alegerile parlamentare din partea PNL

Preşedintele PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET că organizaţia pe care o conduce i-a propus profesorului Daniel Barbu să candideze într-unul din colegiile din Capitală.

Potrivit lui Nicolăescu, PNL Bucureşti a făcut o ofertă de principiu urmând ca, după răspunsul lui Barbu, să se decidă dacă va fi o candidatură la Senat sau una la Camera Deputaţilor. „Şi lui Daniel Barbu şi lui Vlad Nistor le-am propus să candideze şi aşteptăm răspunsul domniilor lor. Ne-au mulţumit pentru ofertă, dar deocamdată se mai gândesc dacă acceptă sau nu„, a declarat Nicolăescu pentru ROMÂNIATV.NET.

De decizia celor doi depinde şi configuraţia finală a candidaţilor liberali pentru Bucureşti. „Acum ţinem organizaţiile blocate în aşteptarea răspunsului pentru că există şi propuneri din partea filialelor. Mai avem timp însă, pentru că ne-am propus ca luni să definitivăm candidaturile”, a spus liderul de grup al deputaţilor liberali precizând că se ştiu exact colegiile PNL deoarece s-a ajuns la un acord cu PC în cadrul Alianţei de Centru-Dreapta.

Contactat de ROMÂNIATV.NET, politologul Daniel Barbu a precizat că a luat decizia de a candida, urmând să discute cu liberalii colegiul şi pentru ce mandat va intra în cursă, de senator sau de deputat.

În principiu, voi candida. Foarte probabil. Zilele următoare vom stabili detaliile legate de colegiu„, a spus Daniel Barbu pentru ROMÂNIATV.NET.

Daniel Barbu este profesor de Ştiinţe Politice la Universitatea Bucureşti, fiind decan al acestei facultăţi în două rânduri. În august a fost, timp de câteva săptămâni, consilier pe probleme de analiză politică al preşedintelui interimar, Crin Antonescu. De altfel, Barbu l-a consiliat şi pe fostul preşedinte Emil Constantinescu, din postura de consilier de stat.

Tot consilier de stat în mandatul lui Emil Constantinescu a fost şi istoricul Vlad Nistor, actualmente director al Institutului Diplomatic Român. Vlad Nistor este şi decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti.