Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, a murit. Suferea de o boală gravă

Istoricul român Daniel Barbu, fost ministru al Culturii în timpul mandatului lui Traian Băsescu, a murit la vârsta de 67 de ani.

18 mart. 2024, 11:11
Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, a murit. Suferea de o boală gravă
Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, a murit. Suferea de o boală gravă

Daniel Barbu, istoric și om politic din România, a murit la vârsta de 67 de ani. Fostul ministru al Culturii suferea de mai mult timp de cancer, boala fiind și principala cauză a decesului.

Citește și: A murit Adina Cezar, una dintre cele mai mari coregrafe din România. „Generaţiile de azi îi datorează enorm!”

Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, a murit

Istoricul român a deținut funcția de ministru al Culturii în perioada 21 decembrie 2012 – 12 decembrie 2013, în timpul mandatului fostului președinte Traian Băsescu. În vârstă de 67 de ani, Daniel Barbu suferea de mai multă vreme de cancer.

Politicianul a absolvit Liceul Nicolae Bălcescu din București în 1976, a fost licențiat în istoria artei la Institutul de Artă din București în 1980 și doctorand în istorie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj în 1991.

Daniel Barbu a fost și profesor al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București, dar și decan al facultății între 1994 și 2000.

Pe vremea președinției lui Traian Băsescu, Daniel Barbu s-a remarcat ca fiind un apărător al insitutțiilor democratice, fiind un important comunicator al USL, aspru criticat de biroul de presă al fostului președinte. Barbu nu a fost ferit de incidente. El a fost atacat, în octombrie 2013, de protestatarii anti Roșia Montană, mașina sa fiind lovită cu pietre în zona Centrului Vechi din București.

De asemenea, în timpul unei dezbateri culturale în Club A, Daniel Barbu a fost huiduit de câteva zeci de protestatari ce nu l-au lăsat să părăsească localul și i-au spart geamurile de la mașină. Abia după intenvenția forțelor de ordine politicianul a putut pleca.

Citește și: Veste tristă în lumea presei! A murit jurnalistul și scriitorul Radu Părpăuță, la 69 de ani