Polonia a ridicat de la sol avioane de luptă după ultimul atac rusesc asupra Ucrainei

Rusia a lansat în primele ore ale zilei de joi noi atacuri cu rachete asupra Kievului și a altor orașe din Ucraina. Primarul capitalei, Vitali Klitschko, le-a cerut cetățenilor să rămână în adăposturi, au fost auzite mai multe explozii în Kiev.

15 feb. 2024, 12:11
Polonia a ridicat de la sol avioane de luptă după ultimul atac rusesc asupra Ucrainei

Au fost auzite explozii și în Liov, un oraș mare aflat aproape de granița Ucrainei cu Polonia. Au fost anunțate alerte aeriene în toată Ucraina. Polonia a ridicat de la sol avioane de luptă, în timpul atacului din dimineața zilei de joi.

„Informăm că se observă o activitate intensivă a aviației cu rază lungă de acțiune a Federației Ruse, legată de lansarea unor lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei” – se arată în mesajul Comandamentului Operațional al Forțelor Armate ale Poloniei, postat pe reţeaua X.

Comandamentul a demarat toate procedurile necesare pentru a garanta siguranța spațiului aerian polonez, situația fiind monitorizată constant. „Avertizăm că sunt implicate avioane poloneze și aliate, ceea ce poate provoca un nivel crescut de zgomot, în special în partea de sud-est a țării” – au adăugat forțele armate poloneze. Amintim că, joi dimineață, armata rusă a lansat un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Ruşii au avariat instalații civile în multe regiuni ucrainene. În jurul orei 02:00, șase bombardiere strategice Tu-95 au decolat de pe aerodromul Olenia din regiunea rusă Murmansk. În jurul orei 05:00, sirenele de raid aerian au început să sune într-o serie de regiuni ucrainene.

Citeşte şi: VIDEO Ucraina a mai scufundat o navă rusească în Marea Neagră. Peste 10 nave din flota lui Putin au fost avariate

Ulterior, alerta a cuprins întreaga ţară, iar Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat că ruşii au lansat rachete Kalibr din Marea Neagră. Primarul din oraşul vestic Lviv, Andri Sadovi, a transmis că armata rusă a lansat mai mult de 10 rachete pentru a ataca oraşul și regiunea. „Conform informațiilor preliminare, peste 10 rachete au fost lansate în regiunea noastră. Apărarea aeriană a gestionat bine acest atac, dar avem o lovitură la o instalație de infrastructură” – a precizat Sadovi. Primăria din Lviv a transmis că valul de explozie a deteriorat mai multe clădiri de locuințe și o școală.

Citeşte şi: Război în Orientul Mijlociu: o rachetă lansată din Liban a făcut ravagii în Israel VIDEO