POLONIA – COLUMBIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: 0-3: Adversara României din preliminarii pleacă umilită de la CM 2018

Columbia a învins cu 3-0 Polonia și păstrează deschise șansele de calificare în optimi. Adversara României din calificări este eliminată de la Mondial!

24 iun. 2018, 15:08
POLONIA – COLUMBIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: 0-3: Adversara României din preliminarii pleacă umilită de la CM 2018

POLONIA – COLUMBIA 0-3. Polonia, echipa care a câștigat grupa de calificare din care a făcut parte și România este eliminată după doar două partide, în timp ce Columbia e obligată să câștige meciul din ultima etapă contra Senegalului pentru a merge în optimi. Celelalte echipe eliminate sunt: Egipt, Arabia Saudită, Maroc, Peru, Costa Rica, Panama, Tunisia, Polonia.

CLASAMENT GRUPA H

1. Japonia 2 meci, 4 puncte
2. Senegal  2 m, 4 p
3. Columbia 2 m, 3p
4. Polonia 2 m, 0 p


 


Min. 75: POLONIA – COLUMBIA 0-3, Cuadrado înlătură orice dubiu privind echipa califiată.

Min. 70: POLONIA – COLUMBIA 0-2, Falcao majorează diferenţa, Polonia îşi cam fae bagajele.

Min 40. GOOL COLUMBIA! Corner executat ca la carte de Quintero pentru Rodriguez, centrare în 6 metri, Mina plutește în aer și înscrie cu capul.

Echipele de start:

POLONIA: Szczesny – Piszczek, Bednarek, Pazdan – Bereszynski, Krychowiak, Gorlaski, Rybus – Zielinski, Lewandowski, Kownacki. Selecţioner: Adam Nawalka.

COLUMBIA: Ospina – Arias, Sanchez, Mina, Mojica – Aguilar, Barrios – Cuadrado, Quintero, James – Falcao. Selecţioner: Jose Pekerman.

Polonezii vin după 1-2 cu Senegal, un meci în care ambele echipe s-au jucat cu ocaziile, în timp ce columbienii au pierdut cu același scor partida cu Japonia, după ce au jucat aproape tot meciul în 10 oameni.

POLONIA – COLUMBIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Ziarele din Columbia, țara învinșilor noștri la CM 1994 și 1998, au scris că „Polonia a avut adversari modești în preliminarii, precum România, Muntenegru, Kazahstan sau Armenia”.

Pe columbieni i-am bătut la două Mondiale consecutive. În SUA 1994, cu 3-1. Iar patru ani mai târziu, în Franța, cu 1-0. Însă respectul pe care ni-l câștigaserăm la vremea respectivă în fața lor s-a risipit și ne-au expediat, și ei, în lumea a 3-a a fotbalului mondial.

Într-o analiză a adversarului de duminică al naționalei lor, jurnaliștii de la cotidianul Deportes au apreciat că punctul forte al Poloniei e atacul, „unde Lewandowski rămâne principala amenințare, chiar dacă n-a strălucit cu Senegal”. Iar cel vulnerabil, defensiva, dând drept exemplu nu doar gafele din debutul la acest turneu final, ci și parcursul din preliminarii.

„Polonezii au înscris multe goluri în calificări, 28. Dar au și încasat destule, 14, deși au avut o grupă ușoară, cu destui adversari modești, precum România, Muntenegru, Kazahstan sau Armenia”, a punctat Deportes. Polonezii ne-au bătut și la București, cu 3-0, și la Varșovia: 3-1.

POLONIA – COLUMBIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Speranţa în Robert Lewandowski

Înfrângerea din meciul cu Senegal le-a lăsat polonezilor un gust amar. Pentru a mai spera la calificarea în optimile finală ale Campionatului Mondial 2018, polonezii trebuie să obțină toate cele 3 puncte din confruntarea cu sud-americanii. Sunt una dintre cele mai omogene reprezentative de la turneul din Rusia, cu un lot din care fac parte jucători care activează la marile cluburi din Europa. Vârful de lance este atacantul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, de la care întreaga Polonie așteaptă o performanță pe care să o treacă în cartea de istorie a fotbalului. Din păcate, la primul meci a ieșit în evidență doar cu noua frizură, după ce şi-a ras părul într-o parte a capului, având un fulger făcut pe partea stângă.

Pe lângă Lewandowski, selecționerul Adam Nawalka îi mai are la dispoziție pe portarul Szczesny de la Juventus, fundaşul Piszczek de la Borussia Dortmund, tandemul lui Napoli Zielinski – Milik şi vârful lui Anderlecht, Teodorczyk.

POLONIA – COLUMBIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Toţi ochii pe Falcao

Columbienii au debutat cu stângul la Campionatul Mondial 2018. În meciul cu Japonia, mijlocașul Carlos Sanchez a comis henț în careu după doar 3 minute de joc și a fost eliminat. Japonia a deschis scorul din penalty, iar sud-americanii au alergat tot meciul după egalare în doar 10 oameni. Au demonstrat că au puterea de a lupta până în ultima secundă, chiar dacă asiaticii s-au impus în final cu scorul de 2-1. Aflată la cea de-a șasea ediție de Campionat Mondial din istorie, Columbia are ca obiectiv calificarea în optimile de finală, după ce la ediția din 2014 a ajuns până în sferturi. Și în lotul pregătit de Jose Pekerman sunt câțiva jucători de calitate, care pot face diferența în teren. James Rodriguez, mijlocaşul împrumutat de Real Madrid la Bayern Munchen şi vârful Radamel Falcao sunt oamenii de la care fanii columbieni așteaptă golurile care pot duce reprezentativa sud-americană mai aproape de optimi. Columbia joacă sub o mare presiune, după ce Carlos Sanchez a fost amenințat cu moartea pentru hențul comis în partida cu Japonia.