Polonia, grav afectată de ninsorile puternice

Polonia se află sub zăpadă. Patru oameni au murit în ultimele zile, iar bilanţul de la începutul iernii se ridică la 101 morţi. În plus, în mai multe zone din ţară sunt probleme cu încălzirea şi alimentarea cu energie electrică.

RomaniaTV.net
23 ian. 2013, 07:22
Polonia, grav afectată de ninsorile puternice

Ninsorile puternice au afectat Polonia. În plus, temperaturile au scăzut sub minus 10 grade Celsius. Astfel, Ministerul de Interne a cerut populaţiei grijă sporită, în special în ceea ce priveşte copiii, bătrânii şi persoanele fără adăpost. De la începutul anului, 19 oameni au murit de frig în ţară. Alţi 62 şi-au pierdut viaţa în decembrie, iar 20 în octombrie şi noiembrie. În prezent, pericolul este cu atât mai mare cu cât reţeaua de termoficare a cedat în mai multe zone.

Ninsoarea a afectat şi transporturile. Pe aeroporturi, echipajele de deszăpezire lucrează în trei schimburi pentru a curăţat zăpada de pe piste.

„Un potenţial risc este că prea multă ninsoare ar putea să ne împiedice să mai primim zboruri (…) aceste situaţii sunt foarte rare, pentru că avem mult timp între operaţiuni şi avem capacitatea de a pregăti aeroportul pentru aterizarea curselor”, a declarat Tomasz Skora, angajat al aeroportului Wroclaw.

Numeroase drumuri din ţară sunt acoperite cu zăpadă, astfel că traficul este îngreunat.