Polonia introduce restricţii mai dure din cauza răspândirii rădăcinii britanice a coronavirusului

Autorităţile din Polonia au decis introducerea de restricţii mai dure în unele regiuni afectate mai puternic de varianta britanică a COVID-19, a declarat ministrul polonez al sănătăţii Adam Niedzielski, potrivit Reuters.

24 feb. 2021, 16:53
Polonia introduce restricţii mai dure din cauza răspândirii rădăcinii britanice a coronavirusului
FOTO: Pixabay

Polonia restricţii. Aproximativ 12.146 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, o creştere de peste 3.500 într-o săptămână, a precizat ministrul la postul de radio TOK FM, potrivit Agerpres. Autorităţile poloneze iau în calcul închiderea parţială a graniţelor, dar şi înlocuirea măştilor de protecţie cu viziere.

Polonia introduce restricţii noi din cauza răspândirii noii tulpini a coronavirusului

Mergem în direcţia limitării intrărilor la frontieră. Vom dori de asemenea modificări oficiale în sensul purtării de viziere sau eşarfe în locul măştilor (…) şi va trebui de asemenea să gândim restricţiile pe criterii regionale„, a spus Niedzielski.

Noile restricţii ar trebui introduse sâmbătă, dar ar putea intra în vigoare chiar mai devreme, a adăugat ministrul sănătăţii.

Polonia a relaxat unele restricţii, deschizând pârtiile de schi, precum şi cinematografele, hotelurile şi teatrele la o capacitate de până la 50%, dar autorităţile au avertizat că aceste măsuri ar putea fi anulate în funcţie de evoluţia situaţiei pandemice.

Niedzielski a declarat anterior că cea mai grea parte din al treilea val ar urma să se înregistreze spre sfârşitul lunii martie sau începutul lui aprilie.

Vaccinare COVID Polonia. Scandal uriaş după ce mai multe vedete au sărit peste rând şi s-au vaccinat împotriva COVID-19

Autorităţile poloneze au deschis o anchetă după ce, la Varşovia, mai multe vedete din lumea artistică au fost vaccinate anti-COVID-19, chiar dacă, în prima etapă a campaniei de vaccinare, ar fi trebuit să fie imunizate doar cadrele medicale şi familiile acestora, informează agenţia de presă PAP, citată de Agerpres.

Citeste si A cincea ţară din UE care îşi deschide graniţele pentru cei vaccinaţi. Turiştii care au primit ambele doze pot merge nestingheriţi

Potrivit WUM, care a administrat dozele de vaccin, 18 ”personalităţi bine cunoscute în domeniul artei şi culturii” au fost vaccinate deja împotriva noului coronavirus. Reprezentanţii WUM au declarat că personalităţile respective ar fi trebuit să devină ambasadori ai vaccinării. Pe această listă se află fostul prim-ministru Leszek Miller, moderatorul TV Krzysztof Materna, cântăreaţa Magda Umer şi actorii Krystyna Janda, Andrzej Seweryn, Maria Seweryn şi Wiktor Zborowski.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că ”respectarea regulilor privind ordinea de vaccinare este o expresie a respectării normelor de solidaritate socială”.

Relatările din presă despre celebrităţi care s-au vaccinat şi au sărit peste rând sunt un adevărat scandal. Nu există nicio justificare pentru încălcarea regulilor. Fiecare doză de vaccin administrată prin încălcarea programului este o doză care ar fi putut merge către cei care au cel mai mult nevoie de ea”, a subliniat Morawiecki.