Polonia NU ACCEPTĂ cotele obligatorii pentru imigranţi

Polonia se opune repartizării obligatorii a cotelor de imigranți în cadrul țărilor membre ale Uniunii Europene (UE) și se pronunță pentru o primire benevolă, a declarat, vineri, premierul polonez Ewa Kopacz.

15 mai 2015, 14:42
Polonia NU ACCEPTĂ cotele obligatorii pentru imigranţi

‘Nu spunem că nu vom primi imigranți. Spunem că vrem să fim credibili în această ofertă și, în consecință, voi acționa, la fel ca o parte dintre colegii mei europeni, în favoarea deciziilor benevole’, a declarat Kopacz.

Premierul polonez a amintit că Varșovia s-a bucurat în ultimii ani de solidaritatea europeană, înainte de a sublinia că astăzi ‘o asemenea solidaritate este indispensabilă pentru cei care caută refugiu și uneori pier în Marea Mediterană, devenită cel mai mare cimitir marin’.

Planul de acțiune adoptat miercuri de Comisia Europeană prevede cote pentru repartizarea refugiaților și imigrației legale între țările europene. Acest plan va fi discutat de miniștrii de interne al UE în data de 15 iunie, apoi adus în fața liderilor țărilor din UE în timpul summitului din iunie de la Bruxelles. Acest plan a fost deja vehement criticat de Marea Britanie și Ungaria, potrivit Agerpres.

Potrivit unei evidențe a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) din 7 mai, peste 34.500 de imigranți au ajuns în Italia în acest an, iar circa 1.770 au murit sau au dispărut în mare, ceea ce reprezintă deja mai mult de jumătate dintre cei 3.300 de morți înregistrați în 2014.