Polonia: Opoziţia conservatoare cere demiterea lui Sikorski, după afirmaţiile controversate

Partidul polonez de opoziţie Lege şi Justiţie (PiS, conservatori) a făcut apel miercuri la demiterea preşedintelui camerei inferioare a Parlamentului, Radoslaw Sikorski, în legătură cu recentele sale afirmaţii pe care le-ar fi făcut într-un interviu, relatează agenţia germană de presă DPA.

22 oct. 2014, 13:45
Polonia: Opoziţia conservatoare cere demiterea lui Sikorski, după afirmaţiile controversate

Opoziţia conservatoare din Polonia cere demiterea lui Sikorski, după controversatele sale afirmaţii dintr-un interviu. Revista americană Politico l-a citat la 19 octombrie pe Sikorski ca sugerând că preşedintele rus Vladimir Putin a încercat, în 2008, să implice Polonia într-o posibilă împărţire a Ucrainei.

Liderul formaţiunii Lege şi Justiţie, Mariusz Blaszczak, a apreciat că remarcile apărute în Politico l-au ‘compromis total’ pe preşedintele Seimului (camera inferioară a legislativului).

Radoslaw Sikorski, care a fost ministru de externe al Poloniei din 2007 până luna trecută, a revenit marţi seară asupra afirmaţiilor din interviu, susţinând că l-a lăsat memoria. ‘A fost o interpretare excesivă a textului şi m-a lăsat memoria, pentru că după o verificare mi-am dat seama că nu a existat o astfel de întâlnire la Moscova între (fostul premier polonez Donald) Tusk şi Putin’, a spus el la o conferinţă de presă.