Polonia primeşte 417 milioane euro de la CE pentru dezvoltarea companiilor cu consum mare de electricitate

Publicat: Vineri, 30 August 2019 17:39 // Actualizat: Vineri, 30 August 2019 17:39 // Sursa: romaniatv.net

Polonia a obţinut vineri aprobarea Comisiei Europene pentru a demara o schemă în valoare de 417 milioane euro destinată să ajute companiile cu consum intensiv de energie afectate de preţurile mari la electricitate.

Executivul comunitar a apreciat că acest proiect, care se va derula până la finele anului următor, respectă normele UE privind ajutoarele de stat, destinate să asigure că guvernele statelor membre nu acordă ajutoare incorecte companiilor.

În luna iunie a acestui an, când şi-a anunţat intenţia de a demara acestor program, Guvernul polonez a apreciat că aproximativ 300 de companii ar putea primi despăgubiri pentru preţurile mari la electricitate.

În trecut, Comisia Europeană a criticat Polonia pentru că utilizează în principal cărbune pentru producţia de electricitate. În schimb, Guvernul polonez susţine că această schemă va încuraja companiile să rămână în Polonia şi să nu îşi mute producţia în altă parte. "Schema va evita o creştere a emisiilor globale de gaze cu efect de seră ca urmare a mutării companiilor în ţări din afara UE unde normele de mediu sunt mai relaxate", a explicat CE.

Preţurile angro la electricitate în Polonia au crescut anul trecut pe măsură ce costurile emisiilor de carbon şi preţurile la cărbune au crescut, în condiţiile în care cărbunele este responsabil pentru cea mai mare parte a energiei electrice produse în Polonia.

Companiile care sunt eligibile să primească compensaţii, sub forma returnării unei părţi din costurile cu electricitatea, trebuie să trimită documentele necesare către Autoritatea de reglementare în domeniul energiei până la finele lunii martie a fiecărui an.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană companii gaze cu efect de seră Polonia Uniunea Europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
20 Oct
noapte 5 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H