Polonia reintroduce restricţii în toată țara, după explozia numărului de infectări

Măsurile prevăd închiderea hotelurilor, instituţiilor de cultură, pârtiilor de schi, piscinelor şi altor facilităţi sportive recreative, precum şi închiderea parţială a mall-urilor se aplică în intervalul 20 martie - 9 aprilie.

18 mart. 2021, 08:39
Polonia reintroduce restricţii în toată țara, după explozia numărului de infectări

Polonia a decis să reintroducă de sâmbătă o serie de restricţii antiepidemice la nivel naţional, din cauza înmulţirii cazurilor de infectare cu coronavirus, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Adam Niedzielski, transmit dpa, AFP şi Reuters.

‘Pandemia continuă să se dezvolte şi nu există niciun indiciu că încetineşte’, a afirmat ministrul într-o conferinţă de presă.

El a anunţat că restricţiile în vigoare acum în patru din cele 16 regiuni ale Poloniei vor fi extinse la nivelul întregii ţări.

Măsurile prevăd închiderea hotelurilor, instituţiilor de cultură, pârtiilor de schi, piscinelor şi altor facilităţi sportive recreative, precum şi închiderea parţială a mall-urilor în intervalul 20 martie – 9 aprilie.

‘Le cerem angajatorilor să permită munca de la domiciliu cât mai mult posibil’, a mai spus ministrul.

Totodată, copiii cu vârste între 7 şi 9 ani vor intra şi ei în regim de cursuri online pentru următoarele trei săptămâni, a precizat Niedzielski.

Conform ministrului sănătăţii, Polonia ar putea înregistra peste 30.000 de cazuri noi zilnice de infectare săptămâna viitoare dacă actuala tendinţa va continua.

Potrivit datelor comunicate de ministerul său, miercuri au fost raportate 25.052 de cazuri noi, cel mai ridicat bilanţ zilnic consemnat în 2021.

Vaccinul AstraZeneca: Responsabilul pentru campania de vaccinare din Polonia evocă posibile lupte între companiile farma

Ţările care au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca ar putea să fi fost victimele unei panici induse de mass-media, care ar putea fi rezultatul unei dezinformări, a declarat un oficial guvernamental polonez responsabil pentru campania de vaccinare în ţara sa, Michal Dworczyk, citat de dpa.

„Este posibil să avem de-a face aici cu o campanie de dezinformare planificată şi cu o luptă brutală între companiile industriei farmaceutice”, a declarat marţi agenţiei de presă PAP Michal Dworczyk.

„Merită amintit că în afară de companiile înregistrate în UE, Marea Britanie şi SUA, există alte companii care se străduiesc ca vaccinurile lor să fie utilizate”, a spus oficialul citat.

Cum va arăta paşaportul COVID. CE propune crearea unei adeverinţe electronice verzi pentru călătoria în interiorul UE
Până în acest moment, nici Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi nici instituţiile poloneze responsabile cu siguranţa medicamentelor nu au făcut vreo recomandare privind suspendarea utilizării vaccinului britanico-suedez, a remarcat Michal Dworczyk. Polonia continuă vaccinările cu serul AstraZeneca, a spus el.

Dworczyk a afirmat de asemenea că este „încrezător că multe dintre aceste ţări vor reveni în curând” la utilizarea AstraZeneca pentru vaccinări, ceea ce ar constitui o dovadă că Polonia a făcut alegerea corectă „raţionând mai degrabă decât folosind instinctul de turmă”.

În jur de 12 ţări, între care Germania, Franţa şi Italia cel mai recent, au suspendat din motive de precauţie utilizarea vaccinului AstraZeneca, după semnalarea unor efecte secundare ‘posibile’, dar fără vreo legătură dovedită cu vaccinul în acest stadiu.

Israel a ieşit din pandemie, petrecerile sunt în toi. Reportaj din Tel Aviv: „Este ca o furtună după secetă (…) Chiar şi bunica a organizat o chermeză”


loading...