Polonia şi ţările baltice exprimă preocupare în legătură cu sistemele de rachete instalate de Rusia

Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia au exprimat preocupare în legătură cu instalarea de către Rusia a unor sisteme de rachete în apropierea frontierelor Uniunii Europene, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
16 dec. 2013, 20:52
Polonia şi ţările baltice exprimă preocupare în legătură cu sistemele de rachete instalate de Rusia

„Planurile de instalare a bateriilor de rachete Iskander-M în regiunea Kaliningrad ne îngrijorează”, se arată într-un comunicat comun emis de Ministerul polonez de Externe.

Rusia a instalat sisteme de rachete Iskander-M, cu rază scurtă de acţiune, în partea de vest a ţării, în apropiere de frontiera cu Uniunea Europeană, a confirmat Ministerul rus al Apărării. „Sistemele de rachete operaţionale şi tactice Iskander au fost desfăşurate în Regiunea militară Vest”, care include şi enclava Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konacenkov. „Aceste măsuri nu încalcă niciun acord internaţional”, a dat asigurări oficialul rus.

Regiunea militară Vest include şi Moscova şi Sankt-Petersburg, întinzându-se până în zona arctică şi până în nordul Ucrainei.

Cotidianul Bild a relatat sâmbătă că Rusia a instalat, în ultimele 12 luni, sisteme de rachete Iskander-M, numite şi SS-26, în apropierea frontierelor UE.


loading...
Partenerii noștri