Polonia va decreta stare de urgenţă epidemică

În Polonia se înregistrează în acest moment 47 de cazuri de coronavirus şi un deces.

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 15:42
Polonia va decreta stare de urgenţă epidemică

Polonia intenţionează să decreteze starea de urgenţă epidemică în contextul răspândirii coronavirusului, a comunicat, joi, Ministerul polonez al Sănătăţii.

Guvernul Poloniei urmează să instituie starea de urgenţă epidemică, a declarat ministrul Sănătăţii, Lukasz Szumowski, potrivit Mediafax.

PANDEMIE CORONAVIRUS. Postarea unui românce din Suedia: „Îmi iau înapoi orice declaraţie cum că Suedia ar fi o ţară plină de deştepţi” 

„Ieri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că avem de-a face cu o pandemie. Astăzi, vom emite o decizie privind instituirea stării de urgenţă epidemică”, a afirmat Lukadz Szumowski, citat de site-ul Dorzeczy.pl şi de agenţia de presă Reuters.

Măsura va permite Guvernului de la Varşovia să dispună suspendarea unor activităţi de lucru şi să mobilizeze rapid personalul medical. În plus, pot fi impuse restricţii de circulaţie şi pot fi interzise adunările publice.

În Polonia se înregistrează în acest moment 47 de cazuri de coronavirus şi un deces, potrivit site-ului Wiadomosci.wp.pl.