Polonia vrea să pedepseacă Twitter şi Facebook, pentru că i-au închis conturile lui Donald Trump. Premierul anunţă o lege prin care se va interzice ştergerea conturilor utilizatorilor

Premierul polonez, Mateusz Morawieki, a denunțat blocarea conturilor de pe rețelele de socializare ale lui Donald Trump și a anunţat că va interzice prin lege ca Twitter și Facebook să le blocheze conturile utilizatorilor.

14 ian. 2021, 16:03
Polonia vrea să pedepseacă Twitter şi Facebook, pentru că i-au închis conturile lui Donald Trump. Premierul anunţă o lege prin care se va interzice ştergerea conturilor utilizatorilor

Mateusz Morawieki a spus joi că vor exista reglementări la nivel național prin care să interzică acțiuni de blocare a utilizatorilor de rețele de socializare sau ștergerea de postări, Polonia urmând apoi să solicite adoptarea unor legi similare la nivelul întregii Uniuni Europene.

Nu există toleranță pentru cenzură și nici nu poate exista vreodată. Libertatea de exprimare este piatra de temelie a democrației – de aceea trebuie să o apărăm. Nu depinde de algoritmi sau de proprietarii de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu„, a scris Mateusz Morawieki, pe Facebook, citat de The Guardian.

Citeşte şi Donald Trump ar putea fi scos din filmul „Singur Acasă 2”. Cu cine va fi înlocuit

„Polonia apăra întotdeauna valorile democratice, inclusiv libertatea de exprimare. Proprietarii rețelelor de socializare nu pot opera deasupra legii. De aceea vom face totul pentru a defini cadrul operațiunilor Facebook, Twitter, Instargram și alte platforme similare. În Polonia vom reglementa cu legi naționale adecvate. De asemenea, vom sugera adoptarea unor legi similare în toată UE. Platformele de socializare trebuie să ne servească și nu intereselor puternicilor lor proprietari. Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Polonia va apăra acest drept”, a mai scris premierul Poloniei.


loading...