Poluarea din Prahova este LETALĂ! Cazurile de cancer au ajuns la cote alarmante. DOCUMENT OFICIAL

Autoritățile confirmă cel mai negru scenariu: poluarea din orașul Ploiești și din două localități învecinate este motivul pentru care oamenii din zonă se îmbolnăvesc în număr din ce în ce mai mare de cancer. Rata cazurilor de leucemie a crescut de trei ori în ultimul an.

20 nov. 2019, 13:13
Poluarea din Prahova este LETALĂ! Cazurile de cancer au ajuns la cote alarmante. DOCUMENT OFICIAL

Un document oficial al Institutului Național de Sănătate confirmă faptul că, din cauza poluării, în ultimii ani a explodat numărul de îmbolnăviri de cancer în rândul locuitorilor din orașul Ploiești și localitățile limitrofe, în special Blejoi și Brazi. 

Locuitorii din Prahova sunt expuși unei poluări cu adevărat criminale, fiind înregistrate frecvent depășiri la substanțe cancerigene precum benzen, toluen, xilen, etilbenzen.

Fenomen ciudat: o ceaţă toxică a înghiţit oraşul. Oamenii nu mai pot să iasă din locuinţele lor

Documentul arată că morbiditatea prin boli corelată cu expunerea la benzen și compuși derivați, evaluată pe baza Ratei de Incidență (RI) /100.000 locuitori, în Ploieşti şi zonele limitrofe, în perioada 2014- 2016 prezintă următoarele tendințe:

În Ploiești, rata de incidență prin: Tumori bronho-pulmonare are cea mai mare valoare în anul 2014 şi scade foarte puțin în perioada celor trei ani analizaţi. Leucemia valori mai mari comparativ cu localitatile rurale, Brazi și Blejoi.

În localitatea Blejoi, ratele Incidenței /100.000 locuitori sunt în creștere în perioada analizată pentru: Tumori maligne, Limfoame, Anemie aplastică cu cele mai mari valori în anul 2016 / total populație și la grupa de vârstă 15-64ani, populație activă. Leucemie Ratele de incidență /100.000 locuitori, în anul 2015 au cea mai mare valoare la persoane cu vârsta de peste 65 ani.

În localitatea Brazi, rata de incidență prin Tumori maligne /100.000 locuitori în 2015, la persoane cu vârstă peste 65 ani a înregistrat cea mai mare valoare, depaşind valorile pe localități, în judeţul Prahova şi pe țară.

În jud. Prahova Rata de incidență prin Leucemie /100.000 locuitori în 2016 a crescut de peste 3 ori, față de anii precedenți

Documentul poate fi accesat aici.