Pompier rănit în misiune, după ce un copac s-a prăbuşit peste el, doborât de vânt

Vântul puternic a creat mari probleme, marţi, în mai multe zone din ţară. În judeţul Harghita, un pompier care intervenea pentru degajarea DN 13B, blocat de copaci doborâţi de vânt, a fost rănit după ce un arbore s-a prăbuşit peste el.

RomaniaTV.net
01 dec. 2015, 15:08
Pompier rănit în misiune, după ce un copac s-a prăbuşit peste el, doborât de vânt

Traficul este în continuare blocat pe DN 13B, în judeţul Harghita, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil din cauza viscolului. Deşi pompierii au încercat să intervină, misiunea lor a fost zădărnicită de vânt, iar în cele din urmă forţele de intervenţie s-au retras, viaţa drumarilor, a voluntarilor de la serviciile pentru situaţii de urgenţă şi a pompierilor militari fiind pusă în pericol.

Un pompier din echipa de intervenţie a fost prins sub un copac doborât de vânt. Colegii săi au reuşit să-l scotă de sub copac, iar pompierul rănit a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi transportat spre spital. Cursa autospecialei a fost îngreunată, de asemenea, de zăpadă şi de copacii căzuţi, iar un echipaj de la ISU a pornit în faţa autosanitarei, pentru a îndepărta copacii de pe drum pe porţiuni de până la 200 de metri, astfel încât ambulanţa să poată înainta. Pompierul rănit ar fi suferit o fractură la un picior, acuză dureri la spate şi în zona cervicală.

CNADNR a anunţat că DN 13B rămâne închis până miercuri la ora 13.00, din cauza căderilor de arbori încărcaţi cu zăpadă, care au avut loc între km 3 şi 33. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţiile instituite şi să folosească următoarele variante ocolitoare: drumul naţional DN 13A, Praid – Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc – –Gheorghieni sau Praid –- Bălăuşeri –- Tg. Mureş –- Reghin -– Topliţa -– Gheorghieni.

La faţa locului se acţionează cu 4 ATB-uri, 2 buldo-excavatoare, 2 ARD, 2 unimog. În zonă se află reprezentanţi ai
Secţiei de Drumuri Naţionale Miercurea Ciuc, 4 echipe ISU şi 4 echipe ale Ocolului Silvic.