Pompierii argeşeni intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe Vârful Negoiu

Pompierii argeşeni intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe Vârful Negoiu din Munţii Făgăraş, în comuna Sălătrucu, focul afectând fondul forestier şi pădurea alpină.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 11:18
Pompierii argeşeni intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe Vârful Negoiu

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, lt. Mădălina Epure, incendiul a fost semnalat, în noaptea de luni spre marţi, la numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-au deplasat pompierii militari, silvicultorii şi voluntarii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, care intervin cu vermorele, sticle cu apă, cazmale şi lopeţi.

„Prin apelul unic de urgenţă 112 a fost anunţat un incendiu izbucnit la fond forestier şi pădure alpină, în comuna Sălătrucu, Vârful Negoiu. La faţa locului, pentru monitorizare şi lichidare s-au deplasat zece militari profesionişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, personal silvic şi voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat Mădălina Epure.

Un alt incendiu, cel izbucnit la Muntele Podeanu, a fost stins luni, după aproape două zile, iar pompierii militari şi silvicultorii au rămas în supraveghere.