Pompierii din Olt au intervenit pentru salvarea a zece persoane, rămase blocate în patru maşini din cauza zăpezii şi a vântului

Pompierii din judeţul Olt au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru salvarea a zece persoane, aflate în patru autoturisme, care rămăseseră blocate din cauza zăpezii şi a vântului puternic.

23 feb. 2019, 06:56
Pompierii din Olt au intervenit pentru salvarea a zece persoane, rămase blocate în patru maşini din cauza zăpezii şi a vântului

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pompierii SMURD Slatina, cu o autospecială pentru transport personal şi victime multiple şi un autocamion, au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Drumul Judeţean 546, pentru salvarea a zece persoane blocate cu autoturismele, din cauza zăpezii şi a vântului puternic.

Pompierii şi echipajele de deszăpezire au deblocat patru autoturisme, în care se aflau zece persoane, aflate între localităţile Coteana şi Bălăneşti, respectiv Bălăneşti si Mărunţei.

În noaptea de 22 spre 23 februarie, meteorologii au emis două avertizări nowcasting pentru judeţul Olt, una cod galben şi un cod portocaliu, fenomenele preconizate fiind intensificări ale vântului care pot ajunge la 70-75 de km/h. La nivelul judeţului Olt nu sunt drumuri naţionale sau judeţene închise, dar se circulă în condiţii de iarnă, a mai precizat sursa citată.