Pompierii muncesc, sătenii se uită. Într-o comună din Vaslui, localnicii ajută autorităţile cu privirea VIDEO

Inundaţiile care au avut loc în Vaslui au lăsat în urma lor tone întreg de mâl şi nisip, atât în casele oamenilor, cât şi pe străzi. Cu toate acestea, în timp ce autorităţile încearcă să ajute sătenii, aceştia stau şi se uita, fără să facă nimic.

RomaniaTV.net
14 sept. 2013, 05:18
Pompierii muncesc, sătenii se uită. Într-o comună din Vaslui, localnicii ajută autorităţile cu privirea VIDEO

O serie de imagini surprinse de România TV în Vaslui arată modul în care sătenii participă la curăţarea drumurilor de mâl şi nisip. Astfel, în timp ce pompierii „dau la lopată”, mai mulţi localnici stau şi se uită la ei, arătând de multe ori cu degetul spre cei care au venit să le dea o mână de ajutor.

Citeşte şi Inundaţii au avut loc în sudul şi centrul Republicii Moldova, inclusiv la Chişinău

O viitură puternică s-a produs, vineri dimineaţă, pe pârâul din localitatea Zorleni, 15 locuinţe şi 50 de gospodării fiind inundate. La solicitarea autorităţilor locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a mobilizat în zona inundată mai multe echipaje de pompieri pentru evacuarea apei.

Citeşte şi COD GALBEN şi COD PORTOCALIU DE inundaţii pe râurile din Moldova, Muntenia şi Dobrogea

Se acţionează în zona afectată de inundaţii cu 35 de pompieri militari, două autocamioane şi cinci motopompe pentru evacuarea apei, în primul rând, din locuinţele inundate. Echipajelor noastre de intervenţie sunt sprijinite de zeci de localnici ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zorleni, care folosesc alte trei motopompe„, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.