Ponta a cerut verificarea lui Ioan Mang: Dacă a copiat, pleacă!

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seara, la întoarcerea de la Bruxelles, că a cerut Academiei Române ca un grup de specialişti să verifice acuzaţiile de plagiat formulate de opoziţie la adresa ministrului Educaţiei şi a precizat că, dacă aceste acuzaţii se dovedesc a fi fondate, Ioan Mang va trebui să părăsească ministerul.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 20:10
Ponta a cerut verificarea lui Ioan Mang: Dacă a copiat, pleacă!

El a arătat că a fost informat despre acuzaţiile formulate la adresa ministrului Educaţiei, Ioan Mang, de către preşedintele PDL, Emil Boc, şi „cei apropiaţi” opoziţiei şi că speră să primească în cursul zilei de vineri un răspuns favorabil din partea Academiei privind constituirea grupului.

„Am hotărât să solicit – şi sper să fi fost acceptată această solicitare – către o instituţie independentă, respectiv către Academia Română, dacă există posibilitatea ca un grup format din câţiva specialişti să analizeze în cel mai scurt timp acuzaţiile care i-au fost aduse ministrului, iar în măsura în care aceste acuzaţii ce confirmă, domnia sa va trebui să îşi asume răspunderea politică şi să părăsească funcţia. Dacă acuzaţiile se dovedesc adevărate, ministrul pleacă, îşi va prezenta demisia, dacă nu se confirmă, mergem mai departe şi se dovedeşte că funcţia de ministrul al Educaţiei este cea mai periculoasă din România în acest moment”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Premeirul Victor Ponta a trecut în revistă subiectele despre care a discutat la Bruxelles. „Întâlnirile au fost pe trei axe principale privind participarea României şi obligaţiile pe care le avem pe plan european şi pe plan nord-atlantic. Am avut o întâlnire cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, în care am abordat cele trei probleme imporante pentru perioada următoare. În primul rând, am discutat despre acceptarea noastră în Spaţiul Schengen într-un timp cât mai scurt, îndeplinirea obligaţiilor care revin României, în aşa fel încât raportul din iunie să fie unul favorabil şi în al treilea rând o primă discuţie în ceea ce priveşte rolul Parlamentului European referitoare la mecanismul fiscal multianual 2014-2020 şi modul în care România va avea sumele necesare pentru coeziune structurală„, a mai declarat Ponta la sosirea de la Bruxelles, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

„Am precizat şi la Bruxelles că intenţia noastră este de a nu modifica în acest an taxele şi impozitele, însă viziunea fiscal-bugetară va fi inclusă în proiectul de buget pe care îl vom prezenta în octombrie. Am preluat un buget din mers”, a mai spus premierul.

În ceea ce priveşte contrele cu preşedintele Traian Băsescu, Ponta a precizat: „Săptămâna viitoare am stabilit o întâlnire cu preşedintele ţării, respect prevederile constituţionale pe care le are preşedintele indiferent de cum îl cheamă. Politica externă nu e bine să discutam pe două voci, ci pe una singură: a României”.