Ponta: Miercuri am o întâlnire cu congresmenii americani pe tema vizelor. Sper să o rezolvăm

Premierul Victor Ponta a declarat că va discuta miercuri cu membrii Congresului american despre necesitatea eliminării vizelor SUA pentru români, exprimându-şi speranţa că argumentele pe care le va prezenta vor fi utile. Premierul a fost primit, la Casa Albă, de vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru o discuţie al cărei principal subiect a fost Parteneriatul strategic politic şi militar dintre cele două ţări. Întâlnirea cu Joe Biden a durat 60 de minute.

RomaniaTV.net
22 oct. 2013, 15:31

Premierul Victor Ponta a anunţat, după întâlnirea cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, că miercuri are o întâlnire cu mai mulţi congresmeni americani cu care va discuta despre ridicarea vizelor pentru călătoriile în SUA. Ponta a arătat că ridicarea vizelor SUA pentru români nu ţine de preşedintele american Barack Obama sau de vicepreşedintele Joe Biden, ci de de Congres, şi anume de Camera Reprezentanţilor, dat fiind faptul că Senatul deja a aprobat proiectul de lege în acest sens.

„Miercuri mă voi întâlni cu câţiva congresmeni americani cu care voi discuta această problemă a ridicării vizelor. Vom discuta despre ridicarea vizelor pentru românii care călătoresc în Statele Unite. Sper ca argumentele pe care le vom prezenta să cântărească mult şi să putem rezolva această problemă”, a afirmat premierul.

Premierul Victor Ponta a declarat că l-a asigurat pe vicepreşedintele SUA, Joe Biden, că justiţia din România nu va mai fi niciodată implicată în bătălii politice, precizând că subiectul a fost abordat nu legat de politica internă, ci de interesul companiilor de a li se apăra interesele legitime.

Primul-ministru a declarat, la România TV, că interesul companiilor americane de a avea un sistem de justiţie „pe care să îl înţeleagă” şi de a beneficia de protecţia Guvernului şi a justiţiei în apărarea intereselor legitime este unul care se manifestă în toate ţările.

De asemenea, Ponta a declarat că americanii au fost interesaţi de trei lucruri în România, pe plan economic: menţinerea impozitelor, legea redevenţelor şi protecţia investiţiilor pe care le fac în ţara noastră.

Premierul se află în vizită oficială la Washington, în intervalul 21-23 octombrie.

La finele săptămânii trecute, Ponta a anunţat că se va întâlni, marţi, la Casa Albă, cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru o discuţie în care va reafirma Parteneriatul strategic politic şi militar dintre cele două ţări şi va aborda perspectivele de colaborare pentru perioada imediat următoare.

El a precizat că va discuta, miercuri, şi cu reprezentanţi ai Congresului american cu atribuţii privind modificarea legislaţiei care să permită includerea României în programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor.


loading...