Ponta a fost SCOS de pe lista cu participanţii la la Reuniunea Consiliului European

Premierul Victor Ponta nu mai figurează, în această dimineaţă (8.30), pe site-ul site-ul Consiliului European, ca reprezentând România la summitul de joi. Fotografia lui Ponta a fost scoasă, după ce aceasta apărea miercuri seara în secţiunea cu participanţii la reuniunea din 28-29 iunie. Victor Ponta a plecat joi dimineaţa cu o cursă d elinie spre Bruxelles. 

RomaniaTV.net
14 oct. 2011, 17:26

Fotografia lui Ponta nu se mai află pe site-ul Consiliului European, în secţiunea cu participanţii la reuniunea din 28-29 iunie, aşa cum era miercuri seară. De fapt, România nu mai apare deloc în secţiunea repectivă. 

 

Cu toate acestea, premierul Victor Ponta a plecat joi dimineaţa spre Bruxelles, însoţit de ministrul de Externe şi de cel al Afacerilor Europene.

Miercuri seara, Victor Ponta apărea pe site-ul Consiliului. 

Preşedinţia nu a comunicat până la această oră dacă Traian Băsescu pleacă şi el la Bruxelles. Joi dimineaţă, pe site-ul Preşedinţiei, nu figurează nici un program al preşedintelui Traian Băsescu pentru ziua de 28 iunie. 

Curtea Constituţională a decis miercuri că reprezentarea României la Consiliul European se va face la nivel de preşedinte.

„În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte, generat de acţiunea Guvernului şi a primului-ministru de a-l exclude pe Preşedintele României din delegaţia care participă la Consiliul European în perioada 28-29 iunie 2012. În exercitarea atribuţiilor constituţionale, Preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Această atribuţie poate fi delegată de către Preşedintele României, în mod expres, primului-ministru”, se arată în comunicatul dat publicităţii de către Curtea Constituţională

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României şi Guvernului. Motivaţia deciziei urmează să fie publicată în perioada următoare.

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, după decizia CCR, că el va merge joi la Bruxelles. „Nu cred că mâine Traian Băsescu va merge la Bruxelles”, a spus Ponta. Curtea Constituţională a decis că reprezentarea României la Consiliul European se va face la nivel de preşedinte şi nu de premier.