Ponta a scris un ghid de stânga pentru intelectuali de dreapta

În cea mai recentă postare pe blog Victor Ponta polemizează cu europarlamentarul Cristian Preda şi trece în revistă o serie de afirmaţii ale acestuia în legătură cu evoluţiile spocialismului european.

RomaniaTV.net
27 nov. 2011, 12:10
Ponta a scris un ghid de stânga pentru intelectuali de dreapta

“Dl. Preda se bucura deschis la momentul in care alegerile din Portugalia, si apoi Spania, au adus la putere, in dauna socialistilor, doua guverne populare. Bucuria era total nejustificata deoarece iata, in Portugalia, guvernul de dreapta a condus tara la un rating “junk”, pe care nimeni nu-l anticipa, si la o situatie financiara similara Greciei. Iar Partidul Popular din Spania a anuntat deja una din “tintele” sale: stoparea si limitarea drastica a accesului romanilor pe piata muncii, ceea ce reprezinta o tragedie pentru sute de mii de concetateni de-ai nostri. Ca faimosul Wiliam Branza enunta cu emfaza ca victoria PP este o veste excelenta pentru romani nu ma mira. Ce sa te astepti de la el? Dar de la Dl. Preda am pretentii.” scrie liderul PSD.

“Poate cea mai stupida acuzatie a distinsului europarlamentar o constiuie aceea ca “Guvernul socialistului Papandreu din Grecia a distrus Europa”. Asta chiar a fost gogonata, pentru ca  Papandreu a plecat si astfel s-a ajuns la cei care reprezinta cu adevarat potentiale “bombe atomice” pentru Euro si UE – adica la Italia “socialistului” Berlusconi si la Franta “stangistului” Sarkozy. Ca sa nu mai vorbim de catastrofa produsa recent in Ungaria de bunul prieten al lui Basescu si al PDL,  Viktor Orban – situatia din tara vecina avand influente negative incomparabil mai mari pentru Romania decat orice alta tara din zona Euro.

Dupa inlocuirea lui Papandreu, tot Dl. Preda se bucura ca “in Europa mai exista doar un singur premier de stanga, in Danemarca”. Cu tot respectul, dar eu tocmai m-am intalnit cu Werner Faymann, cancelarul social-democrat al Austriei, cu care am vorbit serios despre viitorul bancilor si al companiilor austriece in Romania (OMV Petrom, BCR, Raiffeisen, Volksbank, Omniasig – credeti ca sunt importante pentru noi?). Daca Dl. Preda are dubii privind apartenenta la UE a Austriei, sper ca va privi saptamana viitoare la televizor investirea in functia de Prim Ministru al Belgiei (tara aia mica unde merge saptamanal domnia sa) a socialistului Elio di Rupo – deci trei deocamdata; fara sa adaugam vicepriministrul laburist al Irlandei.” continua postarea lui Victor Ponta care îşi asumă şi o proiecţie de viitor.

“Asa ca haideti sa ne uitam putin la cum suna viitorul. In Franta, in 2012, Sarkozy are toate sansele sa devina somer, spre binele tarii sale si al Europei, iar viitorul probabil presedinte, Francoise Hollande, are o relatie veche si speciala cu PSD. In Italia, conform tuturor sondajelor facute inainte si dupa caderea lui Berlusconi, liderul de centru-stanga, Pierluigi Bersani (un politician de mare eleganta cu a carui prietenie ma mandresc), va fi premier. Si sunt convins ca va face extrem de mult si de bine pentru romanii din Italia si cei de acasa. In Germania, in 2013, toata lumea considera in afara oricarui dubiu faptul ca un nou cancelar social-democrat (cel mai probabil Sigmar Gabriel) va conduce noul guvern in alianta cu verzii”