Ponta a votat cu Raţiu în ’90. A muncit pe brânci în Franţa pentru o Mobră şi un Oltcit roşu VIDEO

În 1990 a votat cu Ion Raţiu, nu cu Ion Iliescu, iar doi ani mai târziu cucerea fetele cu Oltcitul său! Sunt câteva dintre amintirile din tinereţe ale lui Victor Ponta. Preşedintele PSD mai dezvăluie, într-un interviu pentru revista Kamikaze, că a dormit o lună în Gara de Nord din Paris şi că a lucrat la un fast-food în capitala Franţei, pentru a se putea întreţine.

RomaniaTV.net
31 mart. 2012, 08:48
Ponta a votat cu Raţiu în ’90. A muncit pe brânci în Franţa pentru o Mobră şi un Oltcit roşu VIDEO

Social-democratul Ponta, dar şi mama sa, l-au preferat în 1990 pe Ion Raţiu şi nu pe Ion Iliescu. Nici în 1996, actualul preşedinte social-democrat nu l-a votat pe Iliescu.  „Votaserăm amândoi cu Raţiu la preşedinte, iar la partide cred că cu liberalii. În ’96 am votat cu Constantinescu şi Convenţia Democrată. În 2000 am votat prima oară PSD-ul, deşi nu eram membru PSD şi eram convins că nu o să intru niciodată într-un partid politic”, rememorează Victor Ponta.
Preşedintele PSD povesteşte şi prima sa experienţă pe tărâm francez. Scenariul parcă e desprins din filme: bani puţini, dormit prin gară şi lucrat la fast-food.

Ponta avea în buzunar doar 40 de dolari şi 100 de franci. A făcut autostopul şi un camionagiu l-a adus până la marginea Parisul.  „Camionul m-a lăsat la intrarea de nord a Parisului şi de acolo am mers spre Gara de Nord… Exista o procedură de obţinere a unui permis de muncă şi o lună de zile în care nu puteai să munceşti am dormit în gară. Dar a fost perfect, în iulie-august, era cald”, spune Ponta.

Experienţa franceză i-a prins bine lui Victor Ponta. S-a întors cu bani frumoşi în ţară şi şi-a cumpărat o Mobră şi un Oltcit roşu. „Venisem din Franţa cu 4.000 sau 5.000 de dolari, o sumă foarte mare. Maică-mea m-a convins să dau la stat, am dat şi, spre surprinderea mea şi a ei, pentru că eram 17 pe loc, am intrat. Şi atunci, cu o parte din banii ăia mi-am luat Mobra. Cu restul, în ’92, mi-am luat un Oltcit roşu cu care zdrobeam toate inimile colegelor mele”.