Ponta: Adrian Năstase m-a rugat să transmit Congresului cele mai calde sentimente

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a deschis, sâmbătă, cea de-a doua zi a Congresului partidului, el spunând că a vorbit în cursul dimineţii cu Adrian Năstase, care l-a rugat să le transmită delegaţilor cele mai calde sentimente pentru emoţia cu care a fost primit de către aceştia cu o zi în urmă.

RomaniaTV.net
20 apr. 2013, 08:30
Ponta: Adrian Năstase m-a rugat să transmit Congresului cele mai calde sentimente

„Îi salut pe domnul Iliescu, domnul Geoană, îi salut pe domnul Gherman, domnul Năstase, pentru faptul că ieri au fost alături de noi. Am vorbit mai devereme cu domnul Năstase, care m-a rugat să vă transmit încă o dată cele mai calde sentimente pentru emoţia cu care a fost primit ieri la acest Congres”, a spus Ponta.

El a menţionat că îşi doreşte ca social-democraţii să aibă o zi la fel de frumoasă şi de bună ca cea anterioară, când a deburat Congresul.

„Am avut emoţii că se vor trezi mai puţini după discuţiile şi negocierile de azi noapte. Vă mulţumesc că sunteţi prezenţi. Îmi doresc să avem o zi la fel de frumoasă şi de bună ca cea de ieri”, a mai spus Ponta.

El a ţinut să salute în mod deosebit prezenţa, pentru a doua zi consecutiv, a preşedintelui Organizaţiei de Femei a PES, Zita Gurmai, despre care a spus că este „cea mai populară figură a politicii europene în România”.

Ponta a salutat şi prezenţa primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, despre care a spus că este „un conservator cu cravată roşie”.

Preşedintele PSD a mai arătat că mesajul cel mai important pe care PSD îl dă cu ocazia acestui Congres este cel de unitate.

Social-democraţii urmează să aleagă, sâmbătă, în a doua zi a Congresului, noua conducere a partidului. Votul la acest Congres va fi unul electronic. Delegaţii vor vota în baza unei cartele unice, nenominale, folosind aparate touchscreen, aflate în fiecare din cele 60 de cabine de vot.

Pentru funcţia de preşedinte al PSD candidează actualul preşedinte al partidului, Victor Ponta, iar pentru cea de preşedinte executiv actualul secretar general, Liviu Dragnea.

Pentru cele opt funcţii de vicepreşedinte alese la nivel naţional au fost depuse şi validate 13 candidaturi. Cei 13 candidaţi sunt: Niculae Bănicioiu, Eugen Bejenariu, Gheorghe Bunea Stancu, Ion Călinoiu, Ion Câlea, Titus Corlăţean, Adrian Duicu, Dan Nica, Constantin Niţă, Ion Prioteasa, Cristian Rizea, Dan Şova, Marian Vanghelie.

Pentru cele opt funcţii de vicepreşedinte alese pe regiuni de dezvoltare şi-au depus candidatura: Gheorghe Nichita – Regiunea Nord-Est, Constantin Boşcodeală, Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan – Sud-Est, Silvian Ciupercă, Mircea Cosma, Adrian Ţuţuianu – Sud; Paul Stănescu – Sud-Vest; Titu Bojin, Ion Mocioalcă – Vest; Ioan Rus – Nord-Vest, Mircea Duşa – Centru, Robert Negoiţă -Bucureşti-Ilfov.

Pentru cele cinci funcţii de vicepreşedinte alese din rândul Organizaţiei de femei au fost depuse şi validate cinci candidaturi, respectiv: Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Gabriela Firea, Rovana Plumb şi Olguţa Vasilescu.