Ponta: Am fost la Baku cu Oprea şi cu un consilier prezidenţial. Am comunicat oficial că merg, prin MAE

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că despre deplasarea sa la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku se știa de mai multă vreme, că îl întrebase pe președinte dacă merge și că la eveniment a fost prezent și un consilier prezidențial.

16 iul. 2015, 06:16
Ponta: Am fost la Baku cu Oprea şi cu un consilier prezidenţial. Am comunicat oficial că merg, prin MAE

„Am fost la Baku cu domnul vicepremier Oprea. Era și consilierul prezidențial, apropo de minciunile astea—” noi când am auzit de Baku…că acolo sunt dictatori”—era consilierul prezidențial…îmi scapă acum.. care a stat vreo trei zile pe la Baku ..sunt doi frați gemeni de la PNL”, a spus Ponta la postul B1 TV.

Citeşte şi: Ponta: Dacă nu se închide dosarul DNA, nu candidez la nicio funcţie la conducerea PSD

Întrebat dacă anunțase Președinția în legătură cu plecarea la Baku, Ponta a răspuns: „Bineînțeles, chestiunea cu Baku era demult. Întâi am întrebat dacă merge președintele, președintele mi-a comunicat că nu și atunci am comunicat eu oficial că merg, prin Ministerul de Externe. Adică ce credeți? Că m-am trezit așa, într-o zi, în avionul de Baku?. (…) Nu pot să plec pe șest. Când ai ofițer SPP cu tine…

Ponta a menționat că ulterior a plecat în Turcia să se opereze la genunchi și a ținut să precizeze că nu decontează „un leu din banii Casei Naționale de Sănătate” pentru intervenția suferită la Istanbul, scrie Agerpres.

Premierul a refuzat să precizeze dacă a ajuns în Turcia cu avionul președintelui turc Recep Erdogan. De asemenea, Ponta a negat că în perioada în care s-a aflat în Turcia ar fi fost, la un moment dat, în Antalya, așa cum apăruseră unele informații.

Președintele Klaus Iohannis declara, pe 16 iunie, că a aflat despre vizita la Baku a premierului Victor Ponta după ce acesta plecase spre capitala Azerbaidjanului.

Citeşte şi: Ponta: Nu mă aşteptam ca Iohannis să-l respingă pe Fifor. Consilierii preşedintelui îi spun să fie ca Băsescu

„Faptul că primul-ministru s-a dus la Baku l-am aflat, cum ziceți dumneavoastră, din surse, după ce a plecat”, a spus șeful statului la Aeroportul „Henri Coandă”, la plecarea într-o vizită oficială în Croația. Iohannis preciza atunci că nu are cunoștință nici despre deplasarea premierului în Turcia pentru a se opera la genunchi.

„Nici Baku, nici La mulți ani!, nici Turcia. Nu m-a sunat”, a susținut președintele.