Ponta: Am prezentat tehnic la USL ce s-a discutat cu FMI. Poate nu se reţine când e ceva mai tehnic

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că în USL a prezentat "tehnic" tot ceea ce s-a discutat cu FMI, inclusiv despre acciză şi reeşalonarea creditelor, el spunând totodată: "E adevărat, sunt măsuri tehnice, poate nu se reţin", transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
06 feb. 2014, 13:17
Ponta: Am prezentat tehnic la USL ce s-a discutat cu FMI. Poate nu se reţine când e ceva mai tehnic

„Vreau să lămurim foarte clar, că a fost o mică neînţelegere. Noi am discutat şi am prezentat toate măsurile cu FMI. E adevărat, sunt măsuri tehnice, poate nu se reţin întotdeauna foarte clar. Noi am prezentat tehnic tot ce am discutat cu FMI”, a spus Ponta.

Întrebat dacă susţine, astfel, că liderul liberal Crin Antonescu nu a înţeles despre ce e vorba, având în vedere că măsurile prezentate erau „tehnice”, Ponta a răspuns: „Am avut multe subiecte duminică seară. A fost, evident, ce facem cu acciza, ce facem cu creditele, ce facem cu cele 20 de locuri nou create, ce stabilim. Într-un fel, diminică seară noi am cerut un mandat politic pentru discuţia cu cei de la FMI şi evident că discuţiile au fost tot timpul alături de miniştri liberali”.

El a precizat că în cazul reeşalonării creditelor nu trebuie să decidă PNL.

„Aici nu trebuie să decidă PNL. Aici trebuie să discute USL care e poziţia Guvernului, care e sprijinul pentru Guvern în negocierile cu FMI şi aici am avut un mandat total din partea USL. A fost unul din subiectele pe care le-am discutat duminică seară, după şedinţa CSAT”, a susţinut Ponta.

Întrebat cum comentează declaraţia liberalului Klaus Iohannis, care a arătat că PNL nu agreează măsura reeşalonării creditelor, nefiind de dreapta, Ponta a menţionat că Iohannis nu a participat la şedinţă.
„Sincer, cred că e o prostie să mai vorbeşti de măsuri de dreapta şi de stânga. Ce e de dreapta şi de stânga? Banii care se scot de la bănci, pentru că e vorba de provizioane pentru credite neperformante, se duc la populaţie care îi cheltuie şi creşte consumul. Ce e neliberal în asta? Sau cine mai e liberal acuma în România ca să ne spună cum e cu liberalismul sau cu social-democraţia?”, a adăugat Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că măsura privind reeşalonarea creditelor la bănci nu a fost discutată în USL, declaraţia sa fiind în contradicţie cu aceea a premierului Victor Ponta, care a susţinut că acest lucru s-a discutat în USL duminică seară.

„Nu s-a discutat nici în USL, nici în întâlnirea PNL cu FMI”, a declarat Crin Antonescu joi pentru „Gândul”.
De altfel, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri seară la TVR că măsura Guvernului privind reeşalonarea creditelor la bănci nu a fost discutată şi agreată în PNL, menţionând că în opinia sa nu este o măsură liberală şi va solicita clarificări la Delegaţia Permanentă a partidului.

VEZI SI:

Se rupe USL? Declaraţie-BOMBĂ făcută de Klaus Iohannis