Ponta: Am primit de la NASA o parte din drapelul românesc care a fost pe staţia orbitală

Fostul premier Victor Ponta a afirmat, miercuri, cu prilejul prezenței sale la inaugurarea noului Observator astronomic din Bacău, că deține un parte din drapelul românesc ce a fost pe stația internațională orbitală.

RomaniaTV.net
31 mai 2016, 19:03
Ponta: Am primit de la NASA o parte din drapelul românesc care a fost pe staţia orbitală

Când am fost în vizită la Houston am primit din partea conducerii NASA o bucată din drapelul românesc care a fost pe stația orbitală. M-am bucurat mult de acel cadou. Face parte acum din colecția mea ce include obiecte ce au legătură cu România. Sunt obiecte cu valoare simbolică și nu materială„, a declarat fostul premier, pentru AGERPRES.

El a promis că va trimite bucata de drapel la noul Observator astronomic din Bacău pentru a fi prezentat într-o expoziție temporară alături, între altele, de două fragmente de asteroid ce au căzut pe teritoriul județului Bacău în secolul trecut.

Cred că într-un asemenea spațiu de performanță expozițională bucata de drapel românesc ce a călătorit în cosmos își are loc ideal de prezentare publică, chiar și temporară„, a mai spus Victor Ponta.