Ponta: Am propus ca UDMR să facă parte din guvernare. Fiecare partid va avea vicepremier

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că va merge marţi în Parlament cu un Guvern care va asuma în totalitate programul USL. De asemenea, el a arătat că a propus UDMR să facă parte din guvernare şi că fiecare partid care va fi la guvernare va avea un vicepremier, a spus premierul, în cadrul unei emisiuni la Antena3.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 21:57
Ponta: Am propus ca UDMR să facă parte din guvernare. Fiecare partid va avea vicepremier

Premierul a spus că va prezenta Parlamentului o structură guvernamentală aşa cum era şi a USL, pentru a da mesajul că liberalii pot reveni oricând în Executiv.

El a mai spus că majoritatea parlamentară va fi asigurată de USD, grupul minorităţilor şi UDMR, pentru a se asigura o majoritate stabilă.

„Voi merge marţi în faţa Parlamentului cu un guvern care în primul rând va asuma în totalitate programul USL. Nu se pune problema să schimbăm cota unică, să adoptăm legea amnistiei. Este programul USL pentru care oamenii de fapt au votat. În al doilea rând, cu o structură a guvernului aşa cum era şi cea a USL, cu un mesaj foarte clar: dacă la un moment dat puteţi să reveniţi în guvern, uşa este deschisă şi trebuie doar să discutăm lucrurile şi noi vrem să o facem. În al treilea rând, majoritatea va fi evident asigurată în principal de USD, grupul minorităţilor naţionale şi da, pentru a avea o majoritate stabilă, aşa cum de altfel am semnat cu domnul Antonescu, cu USL, în 2012, am făcut o propunere şi UDMR de a face parte din guvernare. Ştiu că acest lucru îmi va aduce şi critici, mi le asum”, a spus Ponta.

De asemenea, premierul a spus că din guvern vor lipsi 2, 3 sau 4 poziţii, care nu s-au dovedit absolut necesare în Cabinetul precedent.

„Nu e timp de mari schimbări. E un mesaj către liberali că nu le ia nimeni posturile”, a spus Ponta, care a arătat că Guvernul viitor va fi alcătuit în mare parte din actualii miniştri.