Ponta: Am ţinut sub control cursul euro-leu, dar nu a fost uşor

"Am ținut cursul euro-leu sub control, dar nu a fost ușor", a declarat premierul Victor Ponta, aflat în prima sa vizită oficială în străinătate, în Austria.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 13:46
Ponta: Am ţinut sub control cursul euro-leu, dar nu a fost uşor

Șeful Guvernului de la București le-a spus jurnaliștilor de la Bloomberg că situația incertă a Greciei a pus reale probleme monedei naționale. De altfel, Bloomberg notează că leul este moneda est-europeană cu cea mai slabă performanţă faţă de euro de la începutul acestui an.

„Europa trece printr-o perioadă dificila şi foarte riscantă. Din fericire, rezultatele anunţate ieri dimineaţă în Grecia ne-au dat mai mult optimism. Trebuie să fim conştienţi, este un viitor dificil pentru Europa şi pentru statele est-europene şi noile state membre ale Uniunii Europene”, a mai spus Ponta în timpul vizitei sale la Viena.

Primul-ministru Victor Ponta se află într-o vizită oficială de o zi în Republica Austria, unde va avea întrevederi cu preşedintele Federal al Republicii Austria, Heinz Fischer, cu cancelarul Federal, Werner Faymann, cu preşedintele Consiliului Naţional al Republicii Austria, Barbara Prammer, precum şi cu alţi oficiali şi reprezentanţi ai mediului de afaceri austriac.