Ponta: Analizăm cazul Alistar. Dacă este cazul, fac altă nominalizare VIDEO

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că împreună cu Victor Alistar şi cu juriştii USL studiază documentele legate de acesta, precizând că dacă va fi o situaţie controversată sau elemente neclare, va face altă nominalizare.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 09:30
Ponta: Analizăm cazul Alistar. Dacă este cazul, fac altă nominalizare VIDEO

Ponta a spus, răspunzând unei întrebări, că Alistar rămâne nominalizat în Cabinetul său şi nu va fi schimbat la sesizarea sau la acuzaţiile lui Sever Voinescu, purtător de cuvânt al PDL.

Liderul USL a spus că analizează, împreună cu Alistar şi cu juriştii, situaţia şi documentele legate de acesta. „Dacă există elemnete de neclaritate, voi face o altă nominalizare. Dar dacă nu există decât polemici publice, atunci domnul Alistar va face parte din Guvern. Decizia am dreptul să o iau până luni”, a spus Ponta.

El a arătat că, împreună cu Victor Alistar şi cu juriştii PSD va studia încă o dată documentele referitoare la cazul acestuia. „Din ceea ce dânsul are, rezultă că nu este incompatibil. Dacă va exista o problemă controversată, evident că până luni o să iau o decizie în acest sens. Ca orice jurist însă, vreau să mă uit pe toate documentele, pentru că deocamdată faptul că Sever Voinescu de la PDL l-a declarat incompatibil pentru mine nu e un argument”, a spus Ponta.

Victor Alistar are interdicţie de a ocupa funcţii publice timp de trei ani, până în 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilităţii sale, rămas definitiv în august 2009, iar alte litigii iniţiate de ANFP se referă la alte situaţii, a precizat, miercuri, ANI.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX, că litigiul instituţiei sale cu Victor Alistar este încheiat, directorul executiv al Transparency International România aflându-se sub interdicţia de a ocupa o funcţie publică.

Victor Alistar, propus de premierul desemnat Victor Ponta pentru funcţia de ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, transparenţă şi relaţii cu societatea civilă, s-ar putea afla în incompatibilitate după ce nu ar fi contestat o decizie a ANI în acest sens care îl viza.