Ponta analizează deficitul bugetar: La 5 miliarde deficit, „PUIE MONTA”! La 100 de miliarde „Guvernul administrază foarte bine”

Preşedintele Pro România a publicat miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care face comparaţie între deficitul bugetar înregistrat în timpul guvernării sale din 2015 şi cel raportat de ministrul Finanţelor Florin Cîţu, care este de 20 de ori mai mare, remarcând o diferenţă uriaşă în reacţia opiniei publice.

18 nov. 2020, 20:08
Ponta analizează deficitul bugetar: La 5 miliarde deficit, „PUIE MONTA”! La 100 de miliarde „Guvernul administrază foarte bine”

Ponta analizează şi măsurile pe care guvernul său le-a luat, ca mărirea pensiilor şi salariilor, dublarea alocaţiilor şi scăderea TVA-lui pe anumite domenii economice.

”Sa explic pe intelesul tuturor oamenilor !

1. In 2015 Romania condusa de Guvernul “Ponta” a avut un deficit de 5 miliarde de RON ( 1 miliard de euro) / in 2015 am marit toate pensiile, salariile la profesori si medici, am dublat alocatiile pentru copii, am aplicat TVA de 9% la alimente si HORECA si am redus impozitul pe dividende la 5% ! PUIE MONTA – “a fost nevoie sa moara oameni ca acest Guvern sa demisioneze”, scrie Ponta.

Ponta analizează activitatea guvernului Orban

„2. In 2020 Romania condusa de Guvernul “Orban” face un deficit de 100 de miliarde de RON ( 20 miliarde euro) / nu se aplica legea privind pensiile, alocatiile sau salariile/ firmele romanesti sunt in faliment/ aproape 10.000 de romani isi pierd viata din cauza coronavirusului / nu s-a construit un kilometru de Autostrada/ dar “Guvernul administreaza foarte bine”!

Pe 6 Decembrie sunt doar 3 candidati pentru functia de Prim Ministru/ aveti de ales intre Orban, Ponta si Ciolos ( din “exil” – ca nu ii place in Romania)! Sa alegeti bine!”, a concluzionat Victor Ponta.

Victor Ponta şi Pro România au propus şi un plan de combatere a efectelor panediei cu 5 puncte principale.

„Noi am spus ce trebuie facut, avem 5 conditii. Venitul minim de criza pentru oamenii care au sub 2000 de lei pe luna, sprijim economic de criza pentru IMM-uri romanesti, deschiderea scolilor, la care tinem foarte mult, program national de testare si legea 223 privind personalul militar sa se aplice din nou. Este legea privind drepturile tuturor celor care au statut militar. Cei carora le cerem ajutorul in momentele de criza.

Venitul minim am propus sa fie 2000 de ron pentru o persoana, 3500 pentru familiile de doi oameni si pana la 4500 de lei pentru familiile cu 3 sau mai multi membri.

Nu se poate trai cu mai putin de 2000 de lei pe luna.”, a spus Ponta marţi, la RomaniaTV.

Citeşte şi: Victor Ponta-Pro România: „La noi nu se fac teste, pentru că avem această nenorocită de zi de 6 decembrie”