Victor Ponta-Pro România: „La noi nu se fac teste, pentru că avem această nenorocită de zi de 6 decembrie”

Preşedintele Pro România a organizat miercuri o nouă ediţie a live-urilor pe Facebook, în care răspunde întrebărilor urmăritorilor de pe pagina sa, serie numită Maraton Online. În această ultimă ediţie Ponta le-a avut invitate pe colegele sale de partid Otilia Sava şi medicul Adina Alberts.

18 nov. 2020, 19:16
Victor Ponta-Pro România: „La noi nu se fac teste, pentru că avem această nenorocită de zi de 6 decembrie”

Victor Ponta-Pro România a discutat cu colegele sale despre programul naţional de vaccinare pe care Pro România îl propune, susţinând că aceasta este cea mai bună soluţie pentru a stopa creşterea numărului de cazuri fără a distruge economia.

„Vreau sa dicutam despre programul national de testare al Pro Romania, asa ca le-am invitat pe colegele mele Otilia Sava, care a si trecut prin experienta Covid si a trecut cu bine, si medicul Adina Alberts.

Dar sunt deja 9.500 de romani care nu au trecut cu bine, avem deja 9.500 de morti.

Ce inteleg eu prin program national de testare este sa decontam si testele din privat, pentru ca iata, in sistemul public nu facem fata, nu reusim sa crestem numarul de teste. Tot incerc sa-i explic domnului Orban ca nimeni nu se testeaza de placere, nu o sa abuzeze lumea de teste.

Testele sunt scumpe, aproape 400 de lei. Atata timp cat nu folosim testele antigen, care costa aproximativ 60 de lei, cumva trebuie sa crestem numarul de teste.

Eu nu vreau sa avem orase inchise, nici macar Sibiul domnului preşedinte.

Victor Ponta-Pro România susţine că Iohannis are ca singur scop organizarea alegerilor de pe 6 decembrie

In toate tarile din jur se testeaza mai mult, si PCR si cu teste rapide. Pe cei sanatosi ii lasi sa-si desfasoare activitatea, iar pe cei asimtomatici ii izolezi. La noi nu se fac teste dintr-un motiv simplu: avem aceasta nenorocita de zi de 6 decembrie, din cauza careia nici nu testam, nici nu luam masuri clare, totul depinde de aceasta nenorocita de zi.

Noi am cumparat online aceste teste rapide, dar in farmacii nu se gasesc. Am invatat in trei minute sa-l facem, am incercat si pe cei pozitivi si au iesit pozitivi, am testat si pe negativi. Nu putem sa ne permitem sa se inchida Bucurestiul, ne-am inchis in martie aprilie si am vazut ce s-a intamplat.”, a spus Victor Ponta la Maraton Online.

Citeşte şi: Victor Ponta cere redeschiderea şcolilor: „Criza medicală trece într-un an, criza economică în doi ani, dar criza educaţiei va ţine o generaţie”