Ponta anunţă alegeri parţiale, în aceeaşi zi, pentru toate posturile libere de parlamentari VIDEO

Victor Ponta a anunţat, miercuri, că fotoliile de senator lăsate libere de către Dan Voiculescu, şi de către Dan Radu Ruşanu vor fi ocupate în urma unor alegeri parţiale care vor avea loc în aceeşi zi, cel mai pronbabil în cursul acestei luni. 

RomaniaTV.net
01 mai 2013, 08:51
Ponta anunţă alegeri parţiale, în aceeaşi zi, pentru toate posturile libere de parlamentari VIDEO

„Se vacantează şi alte locuri, cel de deputat al domnului Ruşanu. Aşteptăm nişte decizii definitive referitoare la parlamentari care au fost consideraţi de ANI incompatibili sau în conflict de interese şi o să facem într-o singură zi alegeri parţiale pentru toate colegiile care se eliberează în acest început de an. Opinia mea şi opţiunea mea personală, nu o ascund şi nu mi-am schimbat-o, era aceea de a nu mai face alegeri, că şi aşa suntem mulţi parlamentari, se mai reduceau. Dar exact cine mă critica pentru că sunt prea mulţi parlamentari, după aceea m-a criticat că nu vreau să fac alegeri. Vox populi, vox Dei. Aştept finalizarea tuturor procedurilor, probabil până la începutul verii voom organiza alegerile”, a precizat Victor Ponta.

Dan Radu Ruşanu a demisionat, luna trecută, din parlament, în urma numirii sale la şefia Autorităţii pentru Supravegherea Asigurărilor. Senatorul liberal fusese ales în colegiul numărul 3 din judeţul Hunedoara. 

Dan Voiculescu a părăsit Parlamentul în luna ianuarie, motivând că doreşte să se pună la dispoziţia anchetatorilor în judecarea dosarului său de corupţie. Voiculescu fusese ales senator în colegiul numărul 8 din Capitală.

Preşedintele PC Bucureşti, Irinel Popescu, ar urma să candideze pentru postul de senator lăsat liber de preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, în urma demisiei acestuia. Irinel Popescu vizează însă şi obţinerea statutului de membru corespondent al Academiei Române, motiv pentru care, susţin surse din USL, alegerile parţiale din colegiul de senator au fost tergiversate. Conform surselor citate, Dan Voiculescu ar fi făcut presiuni ca alegerile să fie amânate pentru ca Popescu să devină mai întâi academiciandeoarece, din postura de senator, nu ar mai fi putut candida pentru Academie.